Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Solbærgløgg_ny2.jpg

Solbærgløgg

Ingredienser

6  porsjoner

Gir 1 l. gløgg

  • 4 dl konsentrert solbærsaft
  • 2 dl eplejuice eller eplemost
  • 4 dl vann
  • 5 stk. hel kardemomme (eller litt malt kardemomme)
  • 1 stk. hel kanel
  • 4 stk. hel nellik

Mandel- og rosinblanding:

  • 1 dl mandler
  • 1 dl rosiner
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 136 kcal
Fett 5 g
Protein 3 g
Karbohydrater 19 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (6)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En deilig hjemmelaget gløggvariant som passer for deg som vil ha et alkoholfritt alternativ. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

6  porsjoner

Gir 1 l. gløgg

  • 4 dl konsentrert solbærsaft
  • 2 dl eplejuice eller eplemost
  • 4 dl vann
  • 5 stk. hel kardemomme (eller litt malt kardemomme)
  • 1 stk. hel kanel
  • 4 stk. hel nellik

Mandel- og rosinblanding:

  • 1 dl mandler
  • 1 dl rosiner
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 136 kcal
Fett 5 g
Protein 3 g
Karbohydrater 19 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Synes du gløggen er for sterk, kan du tilsette litt mer vann.

Bruk oppskriften som en basis og prøv deg fram med andre smaker og krydder, for eksempel appelsin eller klementin og stjerneanis. Du kan også tilsette litt alkohol, for eksempel en mild akevitt.

Lager du gløggen i god tid før den skal serveres, kan du oppbevare den på flasker. Da blir det også fine julegaver! Sil bort krydderet og hell den varme gløggen over på rene, varme flasker. Skru på kork og oppbevar flaskene kaldt. 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB11 21.12.2024 15:43:55