Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Solbærmoussekake

Solbærmoussekake

Ingredienser

10  porsjoner

Nøttebunn:

  • 150 g hasselnøtter /mandler
  • 150 g melis
  • 4 stk. eggehvite

Mousse:

  • 150 g sukker
  • 400 g solbær
  • 0,75 dl solbærlikør eller solbærsirup
  • 6 stk. gelatinplater
  • 3 ss kokende vann
  • 1,5 dl kremfløte , pisket til myke topper
  • 3 ss gresk yoghurt
  • 4 stk. eggehvite
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Solbærmoussekake er en frisk, smakfull og fargerik kake, bestående av nøttebunn og solbærmousse. Serveres kald, perfekt til en varm sommerdag.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

10  porsjoner

Nøttebunn:

  • 150 g hasselnøtter /mandler
  • 150 g melis
  • 4 stk. eggehvite

Mousse:

  • 150 g sukker
  • 400 g solbær
  • 0,75 dl solbærlikør eller solbærsirup
  • 6 stk. gelatinplater
  • 3 ss kokende vann
  • 1,5 dl kremfløte , pisket til myke topper
  • 3 ss gresk yoghurt
  • 4 stk. eggehvite
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Pynt kaken med solbær og bjørnebær.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Ronny Hansen

    Hei. Har dere noen ideer om mengdeforhold i denne oppskriften dersom jeg ønsker å lage den i langform? Jeg må ha stor nok kake til 25 personer...

    • Cecilie Maske

      Hei, Ronny! Jeg forslår at du tripler oppskriften. Da har du mulighet til å skjære av litt langs kantene, slik at alle stykkene blir like pene. Det er bedre å ha litt for mye enn litt for lite! Lykke til! Hilsen Cecilie, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB13 13.03.2025 12:42:24 handleliste stengt