Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Salami med jordbærsalsa

Sommerlig tapassalat

Ingredienser

porsjoner
  • 12 skiver salami
  • 0,5 pose ruccula
  • 10 stk. gule gul cherrytomat

Jordbærsalsa:

  • 12 stk. jordbær
  • 1 stk. sjalottløk
  • 1 stk. grønn chili
  • 2 ss hakket frisk gressløk
  • 0,5 potte hakket frisk koriander
  • Saften av 1 stk. lime
  • 1 ss balsamicoeddik
  • 4 ss olivenolje
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 ts sukker eller honning
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Den italienske salami har gjort suksess i Norge i mange generasjoner, først og fremst som favorittpålegg i mange matpakker. Steker du den blir den sprø og deilig, og sammen med en frisk jordbærsalsa blir det en enkel og spennende tapasrett. Velg gjerne en av de mange spesialsalamiene som finnes på markedet.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 12 skiver salami
  • 0,5 pose ruccula
  • 10 stk. gule gul cherrytomat

Jordbærsalsa:

  • 12 stk. jordbær
  • 1 stk. sjalottløk
  • 1 stk. grønn chili
  • 2 ss hakket frisk gressløk
  • 0,5 potte hakket frisk koriander
  • Saften av 1 stk. lime
  • 1 ss balsamicoeddik
  • 4 ss olivenolje
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 ts sukker eller honning
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

 

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB14 15.03.2025 08:04:24 handleliste stengt