Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Salami med jordbærsalsa

Sommerlig tapassalat

Ingredienser

porsjoner
  • 12 skiver salami
  • 0,5 pose ruccula
  • 10 stk. gule gul cherrytomat

Jordbærsalsa:

  • 12 stk. jordbær
  • 1 stk. sjalottløk
  • 1 stk. grønn chili
  • 2 ss hakket frisk gressløk
  • 0,5 potte hakket frisk koriander
  • 1 ss balsamicoeddik
  • 4 ss olivenolje
  • Saften av 1 stk. lime
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 ts sukker eller honning
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 222 kcal
Fett 19 g
Protein 5 g
Karbohydrater 7 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Den italienske salami har gjort suksess i Norge i mange generasjoner, først og fremst som favorittpålegg i mange matpakker. Steker du den blir den sprø og deilig, og sammen med en frisk jordbærsalsa blir det en enkel og spennende tapasrett. Velg gjerne en av de mange spesialsalamiene som finnes på markedet.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 12 skiver salami
  • 0,5 pose ruccula
  • 10 stk. gule gul cherrytomat

Jordbærsalsa:

  • 12 stk. jordbær
  • 1 stk. sjalottløk
  • 1 stk. grønn chili
  • 2 ss hakket frisk gressløk
  • 0,5 potte hakket frisk koriander
  • 1 ss balsamicoeddik
  • 4 ss olivenolje
  • Saften av 1 stk. lime
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 ts sukker eller honning
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 222 kcal
Fett 19 g
Protein 5 g
Karbohydrater 7 g

Slik gjør du

  1. Varm en stekepanne og legg i salamiskiver. Stek dem gylne på begge sider (salamien inneholder så mye fett at det ikke er nødvendig å tilsette noe i pannen). Legg dem på et kjøkkenpapir for å renne av. Skivene skal være sprø og tørre.
  2. Rens jordbær og kutt i små biter og ha i en bolle. Finhakk sjalottløk, chili, gressløk og koriander. Bland alt og smak til med lime, balsamico, salt, pepper og sukker/honning.
  3. Fordel ruccola og jordbærsalsa i små skåler og topp med stekte salamiskiver og cherrytomat. Pynt med frisk koriander. 

 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12320, server:MP-PRD-WEB14 13.12.2024 02:00:45