Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Sopp- og fløtesaus

Sopp- og fløtesaus

Ingredienser

porsjoner
  • 150 g frisk sjampinjong eller kantarell
  • 0,5 stk. finhakket løk
  • 2 ss smør eller margarin
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 2 dl grønnsak- eller kyllingbuljong (utblandet)
  • 2 dl matfløte
  • 1 ts soyasaus
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Kombinasjonen sopp og fløte er aldri feil! Er du heldig har du ”vill” sopp fra høsten i fryseren. Hvis ikke, får du en helt utmerket saus av sopp fra butikken også. Velg en blanding av ulike soppsorter om du har mulighet. Sausen smaker nydelig til all slags kjøtt – fra viltkjøtt til kylling.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 150 g frisk sjampinjong eller kantarell
  • 0,5 stk. finhakket løk
  • 2 ss smør eller margarin
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 2 dl grønnsak- eller kyllingbuljong (utblandet)
  • 2 dl matfløte
  • 1 ts soyasaus
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Om du synes sausen er for tynn, kan du jevne den md litt maisenna rørt ut i kaldt vann. Hermetisert, fryst eller tørket sopp er også supert å bruke i soppsaus.

Vurder oppskriften

Podcast-episode: Suksess med sopp

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13858, server:MP-PRD-WEB15 20.04.2025 19:29:50 handleliste stengt