Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Sopp pickels

Sopp-pickles

Ingredienser

1  porsjoner
  • 1 kg fersk sopp , renset
  • 2 dl hvitvinseddik
  • 1 dl vann
  • 2,5 dl sukker
  • 1 pose sjalottløk , renset og i tynne ringer
  • 4 båter hvitløk , i tynne skiver
  • 2 stk. rød chili , i tynne skiver
  • 1 ss salt
  • 2 ts korianderfrø
  • 2 ts gule sennepsfrø
  • 1 ts nykvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Syltet sopp kan like gjerne lages av fersk sopp som av forvellet sopp som har ligget i fryseren en tid. Det blir uansett et spennende tilbehør til posteier og patèer, i salater eller som tilbehør til vilt- og lammeretter.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

1  porsjoner
  • 1 kg fersk sopp , renset
  • 2 dl hvitvinseddik
  • 1 dl vann
  • 2,5 dl sukker
  • 1 pose sjalottløk , renset og i tynne ringer
  • 4 båter hvitløk , i tynne skiver
  • 2 stk. rød chili , i tynne skiver
  • 1 ss salt
  • 2 ts korianderfrø
  • 2 ts gule sennepsfrø
  • 1 ts nykvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Oppbevar glassene kaldt og mørkt.

Lag din egen variant ved å bytte ut hvitvinseddik med eplecidereddik, eller ved å variere krydderet med det du liker best. Du kan også bruke forvellet sopp, beregn ca. 500 gram til samme mengde krydder.

Vurder oppskriften

Podcast-episode: Suksess med sopp

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13858, server:MP-PRD-WEB11 19.04.2025 00:45:14 handleliste stengt