Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Sopp pickels

Sopp-pickles

Ingredienser

1  porsjoner
  • 1 kg fersk sopp , renset
  • 2 dl hvitvinseddik
  • 1 dl vann
  • 2,5 dl sukker
  • 1 ss salt
  • 1 pose sjalottløk , renset og i tynne ringer
  • 4 båter hvitløk , i tynne skiver
  • 2 stk. rød chili , i tynne skiver
  • 2 ts korianderfrø
  • 2 ts gule sennepsfrø
  • 1 ts nykvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1244 kcal
Fett 7 g
Protein 33 g
Karbohydrater 243 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Syltet sopp kan like gjerne lages av fersk sopp som av forvellet sopp som har ligget i fryseren en tid. Det blir uansett et spennende tilbehør til posteier og patèer, i salater eller som tilbehør til vilt- og lammeretter.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

1  porsjoner
  • 1 kg fersk sopp , renset
  • 2 dl hvitvinseddik
  • 1 dl vann
  • 2,5 dl sukker
  • 1 ss salt
  • 1 pose sjalottløk , renset og i tynne ringer
  • 4 båter hvitløk , i tynne skiver
  • 2 stk. rød chili , i tynne skiver
  • 2 ts korianderfrø
  • 2 ts gule sennepsfrø
  • 1 ts nykvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1244 kcal
Fett 7 g
Protein 33 g
Karbohydrater 243 g

Slik gjør du

  1. Kok opp eddik, vann og sukker og legg i sopp, løk, hvitløk, chili og krydder. Kok opp, senk varmen og la det hele trekke i 10-15 minutter.
  2. Fyll i rene, varme, tørre glass. Fyll på med lake så glasset blir helt fullt. Skru på lokket.

Oppbevar glassene kaldt og mørkt.

Lag din egen variant ved å bytte ut hvitvinseddik med eplecidereddik, eller ved å variere krydderet med det du liker best. Du kan også bruke forvellet sopp, beregn ca. 500 gram til samme mengde krydder.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Suksess med sopp

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12109, server:MP-PRD-WEB11 21.11.2024 07:20:44