Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Soppbuljong

Soppbuljong

Ingredienser

porsjoner

Gir ca. 2 liter ferdig soppbuljong

  • 1 stk. løk
  • 2 stilker stilkselleri (stangselleri)
  • 1 stk. gulrot
  • 2 ss olivenolje
  • 1 stk. laurbærblad
  • 500 g blandet fersk sopp
  • ca 25 g tørket sopp
  • 2,5 l vann
  • 0,5 ts sukkerkulør

Til servering

  • 1 dl fryste tyttebær eller blåbær
  • 2 kvister frisk rosmarin eller timian
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 382 kcal
Fett 21 g
Protein 16 g
Karbohydrater 20 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Denne soppbuljongen er så nær et magisk heksebrygg man kan komme, med sin mørke farge og spennende aroma. For mange er det en overraskelse at den smaker så mye og så godt! Vi serverer buljongen som en liten appetittvekker, men den kan også brukes i videre matlaging, for eksempel i saus eller risotto.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Gir ca. 2 liter ferdig soppbuljong

  • 1 stk. løk
  • 2 stilker stilkselleri (stangselleri)
  • 1 stk. gulrot
  • 2 ss olivenolje
  • 1 stk. laurbærblad
  • 500 g blandet fersk sopp
  • ca 25 g tørket sopp
  • 2,5 l vann
  • 0,5 ts sukkerkulør

Til servering

  • 1 dl fryste tyttebær eller blåbær
  • 2 kvister frisk rosmarin eller timian
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 382 kcal
Fett 21 g
Protein 16 g
Karbohydrater 20 g

Slik gjør du

  1. Kutt løk, selleri og gulrot i små biter. Varm en kjele med oljen og fres grønnsakene til de begynner å bli gylne. Tilsett laurbærblad, den ferske soppen i biter og tørket sopp.
  2. Fres videre til soppen slipper væske. Hell i vann og kok opp. Senk varmen og la alt småkoke i minst 3 timer.
  3. Sil buljongen gjennom et sileklede eller kaffefilter og klem ut så mye som mulig. Ta vare på noen av de fineste soppene til garnityr ved servering.
  4. Om du ønsker mer smak på buljongen, så fortsett å koke den inn til ønsket styrke. Smak til med salt og pepper. Ønsker du mørkere farge, så tilsett noen dråper sukkerkulør. 
  5. Legg et par sopp, noen tyttebær eller blåbær og litt frisk rosmarin i små kopp og hell kokende buljong over. Server med én gang.

En liten skvett akevitt i bunnen av hver kopp er ekstra godt.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Suksess med sopp

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB13 21.11.2024 15:24:09