Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Sørafrikanske kyllingspyd (Sosaties)

Sørafrikanske kyllingspyd (Sosaties)

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g kylling lårfilet i biter
  • 24 stk. tørket aprikos
  • 6 ss hvitvinseddik
  • 4 ss olivenolje
  • 2 ts brunt sukker
  • 2 ts malt spisskummen
  • 1 ts malt koriander
  • 2 ts karri
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 383 kcal
Fett 21 g
Protein 24 g
Karbohydrater 23 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

I Sør-Afrika kaller man grillspyd for sosaties. Eddik i marinaden, kylling, aprikos og sterke krydder er en typisk kombinasjon som er mye brukt i det sørafrikanske kjøkken. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g kylling lårfilet i biter
  • 24 stk. tørket aprikos
  • 6 ss hvitvinseddik
  • 4 ss olivenolje
  • 2 ts brunt sukker
  • 2 ts malt spisskummen
  • 1 ts malt koriander
  • 2 ts karri
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 383 kcal
Fett 21 g
Protein 24 g
Karbohydrater 23 g

Slik gjør du

  1. Tre kyllingbiter og aprikos på spydene.
  2. Bland sammen eddik, olivenolje, sukker, spisskummen, koriander og karri. Dekk spydene med marinaden og la dem ligge minst to timer slik. Gjerne over natten.
  3. Grill spydene til kyllingbitene er gjennomstekt, ca. 3 minutter på hver side

Server med ris med løk og ferskenchutney. 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB14 23.11.2024 23:46:12