Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Søtpotetsuppe

Søtpotetsuppe

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g søtpotet
  • 100 g potet
  • 1 stk. rød chili
  • 2 ss olivenolje
  • 1 båt hvitløk
  • 1 ts malt spisskummen
  • 8 dl hønsebuljong (utblandet) , evt. grønnsakbuljong
  • 1 dl matyoghurt

salt og pepper

Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 186 kcal
Fett 6 g
Protein 4 g
Karbohydrater 26 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Søtpotet er nydelig i suppe og pureer. Server suppen som en vegetarsuppe eller i følge med grovt brød og spekeskinke eller fenalår.  Suppen passer både som forrett og middag. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g søtpotet
  • 100 g potet
  • 1 stk. rød chili
  • 2 ss olivenolje
  • 1 båt hvitløk
  • 1 ts malt spisskummen
  • 8 dl hønsebuljong (utblandet) , evt. grønnsakbuljong
  • 1 dl matyoghurt

salt og pepper

Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 186 kcal
Fett 6 g
Protein 4 g
Karbohydrater 26 g

Slik gjør du

  1. Skrell søtpotet og potet og skjær dem i mindre biter.
  2. Varm olje i en kjele. Ha i søtpotet- og potetbiter, finhakket chili, hakket hvitløk og spisskummen. Hell i buljong og kok opp. Senk varmen og la suppen småkoke i ca. 15 minutter til potetene er helt møre.
  3. Mos suppen fint med stavmikser.
  4. Ta kjelen av varmen og bland inn yoghurt. Smak til med salt og pepper. Suppen må ikke koke etter at yoghurt er tilsatt, da vil den sprekke. 

Server suppen for eksempel sammen med grovbrød og ­spekeskinke eller fenalår.

Yoghurt kan byttes ut med med fløte eller créme fraîche. Smak til med litt sitronsaft om du vil ha suppen litt syrligere.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12276, server:MP-PRD-WEB11 03.12.2024 18:15:15