Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Soyaglasert ribbe

Soyaglasert ribbe

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g stekt ribbe
  • 2 ss frisk koriander til pynt

Glaze:

  • 2 stk. sitrongress
  • 2 stk. finhakket grønn chili
  • 3 båter finhakket hvitløk
  • 1 ss nøytral nøytral olje
  • 1,5 dl søt soyasaus (ketjap manis)
  • 1 ss riseddik
  • 2 ss brunt sukker
  • 2 cm revet frisk ingefær
  • skall av 0,5 stk. lime
  • 1 stk. hel stjerneanis
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Dette er en utrolig smakfull løsning for deg som har ribbe igjen etter ribbemiddagen. Denne sursøte glazen av brunt sukker, soya, hvitløk, chili og lime gir ribba en asiatisk twist som vil glede ganen. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g stekt ribbe
  • 2 ss frisk koriander til pynt

Glaze:

  • 2 stk. sitrongress
  • 2 stk. finhakket grønn chili
  • 3 båter finhakket hvitløk
  • 1 ss nøytral nøytral olje
  • 1,5 dl søt soyasaus (ketjap manis)
  • 1 ss riseddik
  • 2 ss brunt sukker
  • 2 cm revet frisk ingefær
  • skall av 0,5 stk. lime
  • 1 stk. hel stjerneanis
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Skal du servere den soyaglaserte ribben på tapasbordet, kan du også lage små grillspyd med glaserte ribbebiter. Ha 3 ribbebiter på hvert spyd og legg dem i en ildfast form. Hell glazen over spydene i den ildfaste formen og vend på spydene slik at de blir godt dekket av glaze. Varm spydene på 180 °C i ovn i ca. 20 minutter. Legg dem på et serveringsfat og pynt med urter.

Soyaglasert ribbe

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Ted

    Dette ble utrolig godt, en høydare for ungdommene i huset. Jeg serverte med kokt ris til.

  • Astrid Larsen

    Fantastisk godt, og lettvint! Funker fint å kombinere med vegetar ved å steke ribbe og grønnsaker/halloumi i hver sin form, med samme saus. Jeg serverte med jasmin ris ved siden av 😋👏👏👏

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

version:11.21.1.13980, server:MP-PRD-WEB12 24.04.2025 11:17:13 handleliste stengt