Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Spagetti med grønnkålpesto

Spagetti med grønnkålpesto

Ingredienser

porsjoner
  • 250 g hvetemel ,gjerne fint pastamel eller durumhvete
  • 0,5 ts salt
  • 2 stk. egg
  • 2 stk. eggeplomme
  • 1 ts salt til koking

Bakte cherrytomater:

  • 300 g cherrytomat eller små klasetomater
  • 3 båter hvitløk
  • 2 kvister frisk timian
  • 1 ts salt
  • 1 ts sukker

Grønnkålpesto:

  • 150 g grønnkål (uten stilker)
  • 2 båter hvitløk
  • 2 dl olivenolje
  • 20 g finrevet vellagret ost , f.eks. parmesan
  • 1 pk pinjekjerner (á 30 g)
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Tilbehør:

  • 40 g ruccula
  • 1 stk. mozzarella (á 125 g)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1773 kcal
Fett 132 g
Protein 53 g
Karbohydrater 82 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Grønnkål er en fantastisk grønnsak, som stortrives i vår norske natur. I en herlig grønn pesto blir den perfekt til hjemmelaget pasta. Servert med bakte tomater og fersk mozzarella blir dette skikkelig kosemat.  

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 250 g hvetemel ,gjerne fint pastamel eller durumhvete
  • 0,5 ts salt
  • 2 stk. egg
  • 2 stk. eggeplomme
  • 1 ts salt til koking

Bakte cherrytomater:

  • 300 g cherrytomat eller små klasetomater
  • 3 båter hvitløk
  • 2 kvister frisk timian
  • 1 ts salt
  • 1 ts sukker

Grønnkålpesto:

  • 150 g grønnkål (uten stilker)
  • 2 båter hvitløk
  • 2 dl olivenolje
  • 20 g finrevet vellagret ost , f.eks. parmesan
  • 1 pk pinjekjerner (á 30 g)
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Tilbehør:

  • 40 g ruccula
  • 1 stk. mozzarella (á 125 g)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1773 kcal
Fett 132 g
Protein 53 g
Karbohydrater 82 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Hjemmelaget pasta 3a
Hjemmelaget pasta 3b
Hjemmelaget pasta 3c
Hjemmelaget pasta 3d
Hjemmelaget pasta 3e
Hjemmelaget pasta 3f
Hjemmelaget pasta 3g
Hjemmelaget pasta 3h
Hjemmelaget spagetti 3i

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Ravioli – hjemmelaget pasta

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB14 07.01.2025 00:02:34