Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Spareribs med kålsalat

Spareribs med kålsalat

Ingredienser

porsjoner

Rub (ca. 6 dl):

  • 125 g brunt sukker
  • 160 g sukker
  • 50 g paprikapulver
  • 25 g hvitløkspulver
  • 75 g salt
  • 25 g malt sort pepper
  • 10 g malt ingefær
  • 15 g løkpulver
  • 7 g malt spisskummen
  • 4 g chipotle chilipulver

Kålsalat:

  • 0,5 stk. hodekål
  • 1 ss salt
  • 2 stk. gulrot
  • 3 dl kefir
  • 1 ss lettrømme
  • 0,5 båt revet hvitløk
  • 1 ts honning
  • 2 ss olivenolje
  • 2 stk. finhakket vårløk
  • 4 ss finhakket bladpersille
  • 1 ss sitronsaft
  • 2 dråper tabasco
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

BBQ-saus:

  • 1 stk. løk
  • 3 båter hvitløk
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 1,5 ts chilipulver
  • 4 ts chipotle chilipulver
  • 0,5 ts salt
  • 1,25 dl ferdig sterk kaffe
  • 1,25 dl worchestershiresaus
  • 2,5 dl ketchup
  • 1,25 dl eplecidereddik
  • 100 g brunt sukker
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1933 kcal
Fett 126 g
Protein 84 g
Karbohydrater 97 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Skikkelig Texas bbq-spareribs med kålsalat og barbecuesaus. Saftig kjøtt som smelter i munnen. En suksesshistorie hvor norsk svinekjøtt møter en eksplosjon av smaker. Jiiiha!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Rub (ca. 6 dl):

  • 125 g brunt sukker
  • 160 g sukker
  • 50 g paprikapulver
  • 25 g hvitløkspulver
  • 75 g salt
  • 25 g malt sort pepper
  • 10 g malt ingefær
  • 15 g løkpulver
  • 7 g malt spisskummen
  • 4 g chipotle chilipulver

Kålsalat:

  • 0,5 stk. hodekål
  • 1 ss salt
  • 2 stk. gulrot
  • 3 dl kefir
  • 1 ss lettrømme
  • 0,5 båt revet hvitløk
  • 1 ts honning
  • 2 ss olivenolje
  • 2 stk. finhakket vårløk
  • 4 ss finhakket bladpersille
  • 1 ss sitronsaft
  • 2 dråper tabasco
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

BBQ-saus:

  • 1 stk. løk
  • 3 båter hvitløk
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 1,5 ts chilipulver
  • 4 ts chipotle chilipulver
  • 0,5 ts salt
  • 1,25 dl ferdig sterk kaffe
  • 1,25 dl worchestershiresaus
  • 2,5 dl ketchup
  • 1,25 dl eplecidereddik
  • 100 g brunt sukker
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1933 kcal
Fett 126 g
Protein 84 g
Karbohydrater 97 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Oppskriften på rub er stor, og du vil ha endel til overs. Oppbevar den på et glass med lokk eller i en lufttett boks og bruk den i løpet av sommeren. Passer veldig godt til både svinekjøtt og kylling.
Spareribs råvarebilder
Ha en sprutflaske med vann, eller lag en «mopping sauce» med like deler eplejuice og eplecidereddik, og hell den på sprayflasken. Spray litt av vannet eller blandingen på ribsene hver time.

Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Saftige spareribs

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB11 21.12.2024 14:25:22