Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Spekematpai

Spekematpai

Ingredienser

6  porsjoner

Paideig:

  • 200 g hvetemel
  • 100 g kaldt smør i terninger
  • 0,5 dl kaldt vann

Fyll:

  • 5 stk. egg
  • 3 dl melk
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Topping:

  • 300 g spekeskinke
  • 125 g rød cherrytomat , delt i to
  • 1 stk. mozzarella , revet i biter
  • 6 stk. hermetiske artiskokker , delt i fire
  • 12 stk. grønne oliven , delt i to
  • 0,5 pk ruccula
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (6)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En frisk og deilig spekematpai er en super rett du kan nyte i sommervarmen. Paien gjør seg utmerket som lunsj til vennegjengen eller på et flott tapasbord.  

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

6  porsjoner

Paideig:

  • 200 g hvetemel
  • 100 g kaldt smør i terninger
  • 0,5 dl kaldt vann

Fyll:

  • 5 stk. egg
  • 3 dl melk
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Topping:

  • 300 g spekeskinke
  • 125 g rød cherrytomat , delt i to
  • 1 stk. mozzarella , revet i biter
  • 6 stk. hermetiske artiskokker , delt i fire
  • 12 stk. grønne oliven , delt i to
  • 0,5 pk ruccula
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Paibunnen kan du også kjøpe ferdig eller du kan bruke 3-4 plater butterdeig. Paien kan også lages i små porsjonsformer hvis du ønsker å servere den som en forrett til middagen. I så fall må du beregne en del kortere steketid.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • ELIN NORDLIE

    Hvor stor form brukes her?

    • Cecilie Maske

      Hei, Elin! Dette er en gmmel oppskrift, så jeg er faktisk litt usikker.... Men det ser ut som om det er en paiform på ca 26-28 cm. Hilsen Cecilie, MatPrat

  • Kjersti Bognøy

    Hei! Skal spekemat paien serveres varm eller kald? Har laget bund med eggeblanding til 17 mai og skal tilberede den med spekeskinke mm på selve dagen.

    • Cecilie Maske

      Hei, Kjersti! Paien er ment å bli servert lun eller kald - da blir det penest med spekeskinken på toppen. God 17.mai! Hilsen Cecilie, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13351, server:MP-PRD-WEB13 09.03.2025 11:49:32 handleliste stengt