Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Spicy lammespyd

Spicy lammespyd

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g flatbiff av lam
  • 0,5 dl olivenolje
  • 4 ss frisk koriander
  • 1 stk. hakket rød chili
  • 2 ss frisk rosmarin
  • 1 ts kajennepepper
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 212 kcal
Fett 14 g
Protein 22 g
Karbohydrater 1 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Spicy lammespyd med herlige smaker av koriander, rosmarin og kajennepepper passer perfekt som en av flere retter på et tapasbord.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g flatbiff av lam
  • 0,5 dl olivenolje
  • 4 ss frisk koriander
  • 1 stk. hakket rød chili
  • 2 ss frisk rosmarin
  • 1 ts kajennepepper
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 212 kcal
Fett 14 g
Protein 22 g
Karbohydrater 1 g

Slik gjør du

  1. Legg trespydene i vann i ca. 15 minutter hvis du skal legge spydene på grillen. Slik unngår du brente ender på spydene.
  2. Renskjær og del kjøttet opp i terninger. Ha kjøttet i en bolle.
  3. Finhakk koriander, chili og rosmarin og bland sammen med kajennepepper og olje. Hell marinaden over kjøttet. Dekk til bollen, og la den stå i kjøleskapet i en halv time.
  4. Tre kjøttet på spydene. Grill eller stek lammespydene i noen minutter på hver side. Kjøttet kan godt fortsatt være rosa i midten.

Server gjerne spydene sammen med litt sprø og god salat og en yoghurtdressing ved siden av.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB11 21.11.2024 23:48:42