Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Spinat- og olivenpai

Spinat- og olivenpai

Ingredienser

4  porsjoner
  • 150 g smør
  • 3 dl hvetemel
  • 2 ss vann

Fyll:

  • 3 stk. egg
  • 1 pk frisk eller frossen spinat
  • 1 beger lettrømme
  • 150 g parmesan
  • 6 båter hakket hvitløk
  • 0,5 ts salt
  • 150 g sorte oliven uten stein
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En god pai setter en spiss på måltidet. Denne paien har et sus av middelhavet over seg og passer kjempegodt til spekemat.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

4  porsjoner
  • 150 g smør
  • 3 dl hvetemel
  • 2 ss vann

Fyll:

  • 3 stk. egg
  • 1 pk frisk eller frossen spinat
  • 1 beger lettrømme
  • 150 g parmesan
  • 6 båter hakket hvitløk
  • 0,5 ts salt
  • 150 g sorte oliven uten stein
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Paien smaker ypperlig til spekemat.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB14 13.04.2025 16:52:45 handleliste stengt