Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Squash og pekankake

Squashkake med pecannøtter

Ingredienser

16  porsjoner
  • 300 g grønn squash
  • 4 stk. egg
  • 125 g sukker
  • 4 ss solsikkeolje
  • 50 g hakkede pecannøtter eller valnøtter
  • 175 g hvetemel
  • 100 g fin sammalt hvete
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ss malt kanel
  • 0,5 dl melk

Ostekrem:

  • 200 g kremost naturell
  • 200 g melis
  • 1 ts vaniljesukker

pecannøtter og strimler av limeskall til pynt

Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 246 kcal
Fett 10 g
Protein 6 g
Karbohydrater 31 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Gulrotkake har du sikkert smakt. Men har du prøvd squashkake? Dette er en saftig og god formkake som også er enkel å bake.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

16  porsjoner
  • 300 g grønn squash
  • 4 stk. egg
  • 125 g sukker
  • 4 ss solsikkeolje
  • 50 g hakkede pecannøtter eller valnøtter
  • 175 g hvetemel
  • 100 g fin sammalt hvete
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ss malt kanel
  • 0,5 dl melk

Ostekrem:

  • 200 g kremost naturell
  • 200 g melis
  • 1 ts vaniljesukker

pecannøtter og strimler av limeskall til pynt

Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 246 kcal
Fett 10 g
Protein 6 g
Karbohydrater 31 g

Slik gjør du

  1. Klem ut så mye vann av squashen som mulig. Bland den med sammenvispede egg, sukker, olje og nøtter. Sikt alt det tørre og bland det inn i resten.
  2. Hell røren i en smurt springform (24 cm) med bakepapir. Stek kaken midt i ovnen ved 175 ºC i ca. 1 time. Sjekk at kaken er ferdig med en tynn trepinne. Avkjøl kaken på rist.
  3. Lag ostekrem ved å bland sammen kremost, melis og vaniljesukker. Smør kremen på den avkjølte kaken og pynt med valnøtter og limeskall.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB12 21.11.2024 12:14:04