Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Steambuns med ølbraisert svinekjøtt

Steambuns med ølbraisert svinekjøtt

Ingredienser

10  porsjoner
  • 1 kg nakkekoteletter av svin
  • 2 ss smør til steking
  • 5 båter grovhakket hvitløk
  • 1 stk. rød chili i skiver
  • 2 ss rørsukker
  • 2 ss grov sennep
  • 1 ss flytende honning
  • 0,5 ts hel sort pepper
  • 5 dl porter
  • 2 dl vann

Steambuns:

  • 0,5 pose tørrgjær
  • 0,5 ts sukker
  • 2 ss lunkent vann
  • 325 g hvetemel
  • 2,5 ts sukker
  • 1 ts bakepulver (strøken)
  • 0,25 ts natron
  • 0,5 ts salt
  • ca. 4 dl romtemperert yoghurt naturell

Pepperrotdressing:

  • 1 dl majones
  • 1 dl lettrømme
  • ca. 1,5 ss revet frisk pepperrot
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Til servering:

  • 2 stk. gulrot i tynne skiver (á 8 cm)
  • 0,5 stk. frisk ananas i tynne skiver
  • 1 stk. rød chili i tynne skiver
  • 1 pk ertespirer
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 565 kcal
Fett 30 g
Protein 26 g
Karbohydrater 41 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (5)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Asiatisk streetfood på sitt aller beste! Dampede, myke buns fylt med nakkekoteletter braisert i porter og andre godsaker. Serverer du dette til dine gjester høster du garantert masse skryt.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

10  porsjoner
  • 1 kg nakkekoteletter av svin
  • 2 ss smør til steking
  • 5 båter grovhakket hvitløk
  • 1 stk. rød chili i skiver
  • 2 ss rørsukker
  • 2 ss grov sennep
  • 1 ss flytende honning
  • 0,5 ts hel sort pepper
  • 5 dl porter
  • 2 dl vann

Steambuns:

  • 0,5 pose tørrgjær
  • 0,5 ts sukker
  • 2 ss lunkent vann
  • 325 g hvetemel
  • 2,5 ts sukker
  • 1 ts bakepulver (strøken)
  • 0,25 ts natron
  • 0,5 ts salt
  • ca. 4 dl romtemperert yoghurt naturell

Pepperrotdressing:

  • 1 dl majones
  • 1 dl lettrømme
  • ca. 1,5 ss revet frisk pepperrot
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Til servering:

  • 2 stk. gulrot i tynne skiver (á 8 cm)
  • 0,5 stk. frisk ananas i tynne skiver
  • 1 stk. rød chili i tynne skiver
  • 1 pk ertespirer
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 565 kcal
Fett 30 g
Protein 26 g
Karbohydrater 41 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!

Yoghurten bør ikke være for kald, da vil heveprosessen gå mye saktere. Varm den gjerne forsiktig i en liten kjele dersom du tar den rett ut fra kjøleskapet. Bruk en slikkepott å røre med.
Skal du dampe bollene i en bambussteamer eller i en kjele kan det være greit sette hver bolle på hvert sitt ark, slik at de lettere kan flyttes rundt. Bruk en saks og klipp bakepapir i mindre biter (10x10 cm).
Lag gjerne bollene ferdige i god tid. Skal de ikke serveres med en gang, kan de varmes over damp i 2-3 minutter før servering. Du kan også fryse bollene. Tin dem og varm dem over damp i 5-6 minutter før servering.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12723, server:MP-PRD-WEB14 21.01.2025 02:25:02