Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Stekt andebryst

Stekt andebryst

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. andebryst
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ss smør
  • 6 båter hvitløk
  • 2 stilker frisk rosmarin
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (10)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Andebryst er kjempegodt, forutsett at det blir stekt med omhu og på riktig måte. Her viser vi deg hvordan man kan gå frem for å oppnå perfekt andebryst med crispy skinn og saftig, rosa kjøtt.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. andebryst
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ss smør
  • 6 båter hvitløk
  • 2 stilker frisk rosmarin
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Andebryst med klementinsaus 3b
Andebryst med klementinsaus 3c
Andebryst med klementinsaus 3d

Vurder oppskriften

Podcast-episode:

 

Kommentarer

  • Ragnhild Sundsbak

    Jeg forsøkte denne oppskriften, og hadde 125 grader. Jeg stekte til kjernetempratur 70, og dette gikk helt fint. Kjøttet var lyserødt og godt da vi spiste det. Ved nærmere etterlesning ser jeg at ovnen skulle vært på 180 grader, noe som vel forklarer noe av dette. Jeg har mange spørsmål. Hvordan får man skinnet så sprøtt som mulig? 1) Er det ved stekingen i stekepanne, at man lager skinnet sprøtt, og 2) har det noe for seg å bruke grillfunksjon, eller overvarme? Isåfall, hvor mange minutter bør man steke på overvarme for å få skinnet sprøtt?

    • Kenneth Arnesen

      Putt Anda i romtemperatur putt så i en kald panne, med lav varme så siver fettet og sprø side frem.. Jeg går fra 0.5 til 1.5 på kort tid når jeg ser fettet siver ut og skinnet er sprøtt putter jeg den inn i ovnen i ca 5min hvis du er uten tempmåler. Lykke til ✌️🙌👌

    • André Wrengbro

      Hei Ragnhild, Et lite triks er at du har krydder på andebrystet og legger andebrystet med fett siden ned i en kald panne. Sett på varmen og stek til andefettet har blitt skikkelig sprøtt. Da holder det seg sprøtt etter at du har hatt det i ovnen også. Du trenger ikke ha i olje eller smør siden det er så mye fett på brystet. Jeg synes ikke du skal bruke grillfunksjonen på andebryst, det blir alt for varm og når du tar ut kjøttet av ovnen vil varmen fortsette å stige. Fettkampen fungerer nesten som en våtdrakt. Du kan fint steke andebryst på 125 °C, da er det lettere og kontrollere kjernetemperaturen ved hviling. Lykke til på kjøkkenet! Hilsen André, MatPrat

  • Alexander Gundersen

    Uffamei... styr unna 68 i kjernetemperatur folkens. Det blir fort veldig trist. Prøv heller rundt 60. Har spist veldig mye andebryst hele livet og aldri blitt dårlig 👍

    • Stig

      Hei, helt enig! Ser oppskriften sier at det skal stekes til 68°. Det trodde jeg var trykkfeil og skulle vært 58°. Senest i går kveld avsluttet jeg på 58° ved 125° i ovn. Lot hvile 15 min før oppdeling. Det ble helt perfekt.

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

version:11.21.1.12591, server:MP-PRD-WEB15 08.01.2025 12:33:11 handleliste stengt