Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Stekt skrei med rødvinssaus

Stekt skrei med rødvinsaus og hvit rotmos

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g skreifilet eller skreiloin
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 1 ts smør

Rødvinsaus:

  • 1 stk. sjalottløk
  • 0,5 ss smør
  • 2,5 dl rødvin
  • 0,25 ts tørket rosmarin eller timian
  • 2,5 dl oksekraft
  • 50 g kaldt smør

Hvit rotmos

  • 250 g sellerirot
  • 250 g persillerot
  • 250 g pastinakk
  • ca. 3 dl melk
  • 2 ss smør
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 539 kcal
Fett 28 g
Protein 41 g
Karbohydrater 16 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Superfisken skrei er flott å steke, og nydelig å servere i et enkelt vennelag. Her kan du bruke skreifilet eller -loin, som flaker seg fint når den varmebehandles. Rødvinsaus, hvit rotmos og brokkolini er knallgodt tilbehør.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g skreifilet eller skreiloin
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 1 ts smør

Rødvinsaus:

  • 1 stk. sjalottløk
  • 0,5 ss smør
  • 2,5 dl rødvin
  • 0,25 ts tørket rosmarin eller timian
  • 2,5 dl oksekraft
  • 50 g kaldt smør

Hvit rotmos

  • 250 g sellerirot
  • 250 g persillerot
  • 250 g pastinakk
  • ca. 3 dl melk
  • 2 ss smør
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 539 kcal
Fett 28 g
Protein 41 g
Karbohydrater 16 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Om du vil sprøsteke skinnet på skreien, bør du først skrape skinnet godt fra halen og oppover for å fjerne de små skjellene. Skyll godt når skinnet kjennes glatt og alle skjellene er borte.  smaker nydelig når det sprøstekes.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Hva er i sesong i Norge vinterstid?

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB14 26.12.2024 21:54:23