Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Stekte poteter på spyd

Stekte poteter på spyd

Ingredienser

porsjoner
  • 18 stk. små. kokte potet uten skall (gjerne ferdigkokte i pose)
  • 18 stk. kapers med stilk , evt. sorte eller grønne oliven
  • 3 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 3 ss hakket bladpersille
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 141 kcal
Fett 5 g
Protein 3 g
Karbohydrater 19 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Poteter kan varieres på mange måter. Her har vi tredd dem på spyd sammen med kapers. Potetspydene er godt tilbehør til alle former for stekt kjøtt, spesielt lam.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 18 stk. små. kokte potet uten skall (gjerne ferdigkokte i pose)
  • 18 stk. kapers med stilk , evt. sorte eller grønne oliven
  • 3 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 3 ss hakket bladpersille
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 141 kcal
Fett 5 g
Protein 3 g
Karbohydrater 19 g

Slik gjør du

  1. Legg trespyd i vann 10-15 minutter. Beregn et spyd per person.
  2. Tre poteter og kapers på spydene.
  3. Stek dem i en vid stekepanne i olje. Snu dem, krydre og strø på persille.

Potetspydene kan også tilberedes i stekeovn. Det er lurt hvis du skal lage potetspyd til mange, for eksempel til tapas-festen.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB15 26.12.2024 14:14:56