Hopp til hovedinnhold
matprat logo
STIFADO

Stifado

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g høyrygg, rundstek eller bankekjøtt av storfe
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 2 stk. grovhakket løk
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 4 ss tomatpuré
  • 2 dl rødvin
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 2 stk. laurbærblad
  • 1 stk. hel kanel
  • 2 stk. hel nellik
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts grovmalt pepper
  • 1 ts sukker

Salat:

  • 1 pk blandet babybladsalat
  • 2 stk. tomat i skiver
  • 12 stk. oliven
  • 100 g fetaost i terninger
  • 1 ss olivenolje
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 517 kcal
Fett 23 g
Protein 51 g
Karbohydrater 14 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (9)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Stifado er en klassisk gresk gryte som kan lages med den type kjøtt du har for hånden. Vi har brukt storfekjøtt i denne oppskriften. Smaken er formidabel. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g høyrygg, rundstek eller bankekjøtt av storfe
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 2 stk. grovhakket løk
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 4 ss tomatpuré
  • 2 dl rødvin
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 2 stk. laurbærblad
  • 1 stk. hel kanel
  • 2 stk. hel nellik
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts grovmalt pepper
  • 1 ts sukker

Salat:

  • 1 pk blandet babybladsalat
  • 2 stk. tomat i skiver
  • 12 stk. oliven
  • 100 g fetaost i terninger
  • 1 ss olivenolje
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 517 kcal
Fett 23 g
Protein 51 g
Karbohydrater 14 g

Slik gjør du

Visste du at: Norge består av store områder med gress. Disse områdene kan brukes til mat, men da er vi avhengig av våre drøvtyggere som storfe og sau.

trinn du kan merke av

Server gryten med salat og godt brød.

Vi har flere gode oppskrifter på greske gryter, blant annet giouvetsi, som minner mye om stifado.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Episode 24 - Feriefavoritter fra Middelhavet

Podcast-episode:

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB15 30.12.2024 17:03:53