Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Muffins

Store muffins

Ingredienser

porsjoner

Gir ca. 16 muffins.

  • 200 g smør
  • 2 dl sukker
  • 4 stk. egg
  • 5 dl hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 2 dl kefir/ kulturmelk
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (9)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Dette blir store, gode og saftige muffins. Perfekt for bursdagsselskap eller som 17. mai-kaker. Det blir ca. 16 muffins av en porsjon.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Gir ca. 16 muffins.

  • 200 g smør
  • 2 dl sukker
  • 4 stk. egg
  • 5 dl hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 2 dl kefir/ kulturmelk
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Vi har samlet våre oppskrifter på muffins og cupcakes. Ta en titt, og la deg bli inspirert!

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Nina Nielsen

    Kan disse stå over natten (uten glasur) på benken i kaketine, eller må de stå i kjøleskap?

    • Marta Ravnsborg

      Hei, Nina! De trenger ikke å stå i kjøleskapet, men bør pakkes inn i en tett boks for at de ikke skal bli tørre. Lager du mange om gangen kan de med fordel fryses, så kan du ta opp litt og litt ettersom de går unna :-) Hilsen Marta, MatPrat

      • Nina Nielsen

        Takk!

  • Vany Nguyen

    Kjempefornøyd. Lett å lage. Ble akkurat antall muffins med små former. Smakte utmerket. Tok 15-20 min i ovnen!

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB12 07.04.2025 04:52:27 handleliste stengt