Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Muffins

Store muffins

Ingredienser

porsjoner

Gir ca. 16 muffins.

  • 200 g smør
  • 2 dl sukker
  • 4 stk. egg
  • 5 dl hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 2 dl kefir/ kulturmelk
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 3525 kcal
Fett 199 g
Protein 74 g
Karbohydrater 343 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (9)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Dette blir store, gode og saftige muffins. Perfekt for bursdagsselskap eller som 17. mai-kaker. Det blir ca. 16 muffins av en porsjon.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Gir ca. 16 muffins.

  • 200 g smør
  • 2 dl sukker
  • 4 stk. egg
  • 5 dl hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 2 dl kefir/ kulturmelk
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 3525 kcal
Fett 199 g
Protein 74 g
Karbohydrater 343 g

Slik gjør du

  1. Rør smør og sukker forholdsvis lenge, til det er hvitt og kremaktig. Tilsett ett og ett egg og rør godt mellom hvert. Sikt sammen hvetemel og bakepulver og tilsett vekselvis med melk.
  2. Fordel røren i store muffinsformer. Stek dem midt i stekeovnen ved 200 °C i 15-20 minutter. Avkjøl på rist.
  3. Bland sammen melis og vann. Smør glasuren på muffins før servering.
Ha 3-4 dråper med ønsket konditorfarge i melisglasuren om du ønsker en annen farge på glasuren.
 
Vi har samlet våre oppskrifter på muffins og cupcakes. Ta en titt, og la deg bli inspirert!

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12320, server:MP-PRD-WEB11 12.12.2024 01:30:07