Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Store pikekyss

Store pikekyss

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir ca. 15 pikekyss.

  • 6 stk. eggehvite
  • 500 g sukker

evt. konditorfarge

Pynt:

hakkede nøtter

hakket sjokolade

hakket krokan

kakestrøssel

Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1973 kcal
Protein 23 g
Karbohydrater 471 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lag store pikekyss - perfekt på kakebordet eller som spiselig julegave! De store marengsene kan du pynte med hakkede nøtter eller sjokolade, frysetørket bær eller kakestrø. Søtt og godt!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir ca. 15 pikekyss.

  • 6 stk. eggehvite
  • 500 g sukker

evt. konditorfarge

Pynt:

hakkede nøtter

hakket sjokolade

hakket krokan

kakestrøssel

Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1973 kcal
Protein 23 g
Karbohydrater 471 g

Slik gjør du

  1. Ha eggehvitene i en helt ren bolle. Pisk dem sammen med litt salt på lav hastighet til de det danner seg små bobler.
  2. Skru opp hastigheten til middels og pisk til eggehvitene begynner å danne myke topper.
  3. Tilsett sukker litt etter litt og pisk til marengsen blir blank og sieg.  Vil du ha farge på marengsen, tilsett den helt til slutt. Bruk gjerne en konsentrert farge slik at massen ikke blir tynnere.
  4. Bruk to spiseskjeer og sett store marengstopper utover på et bakepairkledd stekebrett. Du kan også bruke sprøytepose om du vil.
  5. Pynt gjerne pikekyssene med for eksempel hakkede nøtter, sjokolade eller kakestrø.
  6. Tørk pikekyssene midt i ovnen ved 100 °C i minst 2 timer. Sjekk at de er ordentlig tørre. Husk at store pikekyss trenger dobbelt så lang tørketid som små pikekyss!
Bruk romtempererte eggehviter - da blir massen enda luftigere! Pass på både visper og arbeidsbolle er helt rene. Kommer det fett i eggehvitene vil de ikke bli stive.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB13 21.11.2024 15:41:19