Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Sprø strutseving

Strutseving tempura

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g strutsevingknopper
  • 1 l frityrolje

Tempurarøre:

  • 90 g hvetemel
  • 60 g maisenna
  • 3 ts bakepulver
  • 0,25 ts salt
  • 1,5 dl vann
  • 0,5 dl kremfløte
  • 1 stk. egg

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

NAturen er raus om våren! Kommer du over den vakre bregnen strutseving før den begynner å åpne seg, er dette en helt gratis delikatesse. Dyppet i røre og fritert kan strutseving serveres som snack, eller som en spennende og morsom forrett. Sankesesongen er kort, så plukk når du kan og frys ned til seinere bruk! 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g strutsevingknopper
  • 1 l frityrolje

Tempurarøre:

  • 90 g hvetemel
  • 60 g maisenna
  • 3 ts bakepulver
  • 0,25 ts salt
  • 1,5 dl vann
  • 0,5 dl kremfløte
  • 1 stk. egg

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server de friterte strutsevingene med en tykk hollandaise eller en aïoli smakt til med sitron. En enkel grønn salat smaker også godt til. Pynt gjerne med spiselige blomster om du finner noen i skogen - eller på butikken. 

Sprø strutseving

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Slik sanker du de første ville vekstene

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12680, server:MP-PRD-WEB11 15.01.2025 12:00:47