Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Sukiyaki

Sukiyaki - Japans nasjonalrett

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g biffkjøtt
  • 1 stk. purre
  • 2 stk. vårløk
  • 1 stk. kinakål
  • 200 g frisk sjampinjong

Saus:

  • 6 ss soyasaus
  • 6 ss eddik, 7 % eller helst sake
  • 6 ss sukker

Dip:

  • 4 stk. egg
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 506 kcal
Fett 19 g
Protein 54 g
Karbohydrater 27 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (6)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Sukiyaki er en av mange nasjonalretter i Japan. Hvordan den tilberedes og serveres varierer noe avhengig av hvor i Japan du befinner deg. Denne varianten heter Kanto Sukiyaki og kommer fra Øst-Japan.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g biffkjøtt
  • 1 stk. purre
  • 2 stk. vårløk
  • 1 stk. kinakål
  • 200 g frisk sjampinjong

Saus:

  • 6 ss soyasaus
  • 6 ss eddik, 7 % eller helst sake
  • 6 ss sukker

Dip:

  • 4 stk. egg
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 506 kcal
Fett 19 g
Protein 54 g
Karbohydrater 27 g

Slik gjør du

  1. Skjær kjøttet i tynne strimler. Skjær purre og vårløk i strimler på størrelse med kjøttet og del soppen i biter.
  2. Bland soyasaus, eddik/sake og sukker i en kjele og kok opp.
  3. Stek kjøttet raskt i en stekepanne med litt olje. Legg i grønnsakene og hell over sausen. Sett på lokk og la alt trekke på middels varme til kjøttet er mørt, ca 10 minutter.
  4. Knekk et ferskt egg i en skål til hver person.
  5. Sett pannen med kjøtt og grønnsaker på bordet. Det kokte kjøttet og grønnsakene skal dyppes i det rå egget før man spiser det.

Server med ris.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12320, server:MP-PRD-WEB13 11.12.2024 21:50:34