Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Svin indrefilet med bacon og appelsinmarmelade

Svin indrefilet med bacon og appelsinmarmelade

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g indrefilet av svin
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 1 ss cajunkrydder
  • 2 ss brunt sukker
  • 8 skiver bacon
  • 3 ss appelsinmarmelade
  • 1 ss grov dijonsennep
  • 1 ss olivenolje

Fennikel- og rødkålsalat:

  • 600 g rødkål
  • 1 stk. fennikel
  • 1 stk. gul paprika
  • 2 stk. klementin
  • 0,5 pk ruccula

Dressing:

  • 1 stk. klementin
  • 1 stk. lime saften av
  • 2 ss crème fraîche orginal, 35 %
  • 1 ss honning
  • 1 ss sriracha (asiatisk chilisaus)
  • 0,5 ts malt spisskummen
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Syrlig, søt og aromatisk appelsinmarmelade og hot cajunkrydder er en perfekt match til det salte baconet og den møre, milde svinefileten. 

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g indrefilet av svin
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 1 ss cajunkrydder
  • 2 ss brunt sukker
  • 8 skiver bacon
  • 3 ss appelsinmarmelade
  • 1 ss grov dijonsennep
  • 1 ss olivenolje

Fennikel- og rødkålsalat:

  • 600 g rødkål
  • 1 stk. fennikel
  • 1 stk. gul paprika
  • 2 stk. klementin
  • 0,5 pk ruccula

Dressing:

  • 1 stk. klementin
  • 1 stk. lime saften av
  • 2 ss crème fraîche orginal, 35 %
  • 1 ss honning
  • 1 ss sriracha (asiatisk chilisaus)
  • 0,5 ts malt spisskummen
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Slik lager du ditt eget cajunkrydder: bland sammen 2 ½ ss salt, 1 ss tørket oregano, 1 ss tørket timian, 1 ss løkpulver, ½ ss hvitløkpulver, 1 ss paprikapulver, 1 ss kajennepulver, 1 ss kvernet pepper. Oppbevar i et tett glass.

Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!

Vil du heller servere grillet svinefilet? Da kan vi anbefale grillet svinefilet med brokkolisalat!

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Ronny Hansen

    Forslag til potet eller annen mettingsgarnityr til denne?

    • Cecilie Maske

      Hei, Ronny! En pastinakkpuré vil passe godt til. Du kan eventuelt bytte ut pastinakk med selleri eller persillerot. Mengde og framgangsmåte er den samme.

      • Cecilie Maske

        Og ja, her har vi pyntet med litt ruccola i tillegg til de andre ingrediensene. Det kan du jo utelate om du vil, eller bytte med en urt du liker. Hilsen Cecilie, MatPrat

    • Ronny Hansen

      Jeg ser også atter en gang at oppskriften og bildet ikke stemmer overens med hverandre. Er det rucola i tillegg i salaten?

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB13 13.03.2025 23:26:34 handleliste stengt