Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Svin indrefilet med bacon og appelsinmarmelade

Svin indrefilet med bacon og appelsinmarmelade

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g indrefilet av svin
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 1 ss cajunkrydder
  • 2 ss brunt sukker
  • 8 skiver bacon
  • 3 ss appelsinmarmelade
  • 1 ss grov dijonsennep
  • 1 ss olivenolje

Fennikel- og rødkålsalat:

  • 600 g rødkål
  • 1 stk. fennikel
  • 1 stk. gul paprika
  • 2 stk. klementin

Dressing:

  • 1 stk. lime saften av
  • 1 stk. klementin
  • 2 ss crème fraîche orginal, 35 %
  • 1 ss honning
  • 1 ss sriracha (asiatisk chilisaus)
  • 0,5 ts malt spisskummen
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 pk ruccula
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 648 kcal
Fett 31 g
Protein 53 g
Karbohydrater 36 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Syrlig, søt og aromatisk appelsinmarmelade og hot cajunkrydder er en perfekt match til det salte baconet og den møre, milde svinefileten. 

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g indrefilet av svin
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 1 ss cajunkrydder
  • 2 ss brunt sukker
  • 8 skiver bacon
  • 3 ss appelsinmarmelade
  • 1 ss grov dijonsennep
  • 1 ss olivenolje

Fennikel- og rødkålsalat:

  • 600 g rødkål
  • 1 stk. fennikel
  • 1 stk. gul paprika
  • 2 stk. klementin

Dressing:

  • 1 stk. lime saften av
  • 1 stk. klementin
  • 2 ss crème fraîche orginal, 35 %
  • 1 ss honning
  • 1 ss sriracha (asiatisk chilisaus)
  • 0,5 ts malt spisskummen
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 pk ruccula
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 648 kcal
Fett 31 g
Protein 53 g
Karbohydrater 36 g

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 125 °C.
  2. Puss filetene for hinner og tørk det med litt kjøkkenpapir. Varm halvparten av oljen i en stekepanne og brun filetene på alle sider. Sett til side.
  3. Bland sammen krydder og brunt sukker og gni det godt inn i svinefiletene.
    Slik lager du ditt eget cajunkrydder: bland sammen 2 ½ ss salt, 1 ss tørket oregano, 1 ss tørket timian, 1 ss løkpulver, ½ ss hvitløkpulver, 1 ss paprikapulver, 1 ss kajennepulver, 1 ss kvernet pepper. Oppbevar i et tett glass.
  4. Pakk fileten i bacon og fest med små trepinner.
  5. Varm stekepannen med litt mer olje og legg i den innpakkede fileten. Brun den på alle sider.
  6. Flytt filetene over i en ildfast form.
  7. Press marmeladen gjennom en fin sikt og bland det med sennep og olje. Pensle blandingen på filetene.
  8. Plasser formen midt i ovnen. Stikk inn et steketermometer i den tykkeste delen av den største fileten og stek til termometeret viser 65 °C. Pensle med marmeladen et par ganger under stekingen.
  9. Ta formen ut av ovnen og la kjøttet hvile i ca. 5-10 minutter før du skjærer det i tykke skiver.
  10. Finsnitt rødkål og fennikel så tynt som mulig, med mandolin, ostehøvel eller en skarp kniv. Skrell to klementiner og del dem i grove biter og skjær paprika i tynne strimler.
  11. Lag dressingen; Press saften fra klementinen i en skål og bland med resten av ingrediensene. Smak til med salt og pepper.

    Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!

  12. Hell dressingen over salaten og bland. La stå kaldt til servering. Vend inn ruccula rett før servering.

Vil du heller servere grillet svinefilet? Da kan vi anbefale grillet svinefilet med brokkolisalat!

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB12 23.11.2024 19:36:06