Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Svinekam med appelsin og brokkolini

Svinekam med appelsin og brokkolini

Ingredienser

4  porsjoner
  • ca. 1,5 kg røkt svinekam
  • 1 ts kvernet pepper
  • 2 stk. løk
  • 2 stk. gulrot
  • 1 stk. appelsin
  • 6 båter hvitløk
  • 4 stk. stjerneanis
  • 4 kvister frisk timian
  • 0,5 l kokende vann

Potetmos:

  • 600 g mandelpotet
  • 2 dl melk
  • 2 ss smør

Til servering:

  • 400 g brokkoli
  • 2 ss smør
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Røkt svinekam, bakt i form med appelsin, løk og stjerneanis. Enkel gjestemat som er topp å servere til familien på hytta til gode venner. Server med en god potetmos og brokkolini.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

4  porsjoner
  • ca. 1,5 kg røkt svinekam
  • 1 ts kvernet pepper
  • 2 stk. løk
  • 2 stk. gulrot
  • 1 stk. appelsin
  • 6 båter hvitløk
  • 4 stk. stjerneanis
  • 4 kvister frisk timian
  • 0,5 l kokende vann

Potetmos:

  • 600 g mandelpotet
  • 2 dl melk
  • 2 ss smør

Til servering:

  • 400 g brokkoli
  • 2 ss smør
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server svinekammen med potetmos, brokkolini og grønnsakene i formen. En skvis fra appelsinene i formen gjør seg som en enkel «saus». Hvis du ønsker å lage en ekstra god saus ved siden av kan vi anbefale vår appelsin – og honningsaus eller sennepssaus.

Svinekam med appelsin og brokkolini

God middag!

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB11 18.03.2025 01:36:58 handleliste stengt