1. Forvarm stekeovn til 230 °C.
2. Bruk en skarp kniv og lag ruter i svoren. Gni svinekammen inn med havsalt og nykvernet pepper. Legg den i en langpanne eller en ildfast form.
Syns du det er vanskelig å rute svoren, kan svinekammen dampes først og rutes etter damping.
3. Hell på kokende vann og dekk formen med aluminiumsfolie. Damp svinekammen i stekeovnen i ca. 45 minutter.
4. Ta formen ut av ovnen, ta av folien og stikk inn et steketremometer i den tykkeste delen av svinekammen. Sett formen tilbake i stekeovnen, og stek videre på 175 °C til termometeret viser 74 °C. Dette tar 1 - 1,5timer. La svinekammen hvile i ca. 15 minutter før du skjærer i den.
Ekstra sprø svor får du ved å sette på overvarme/grill mot slutten av steketiden. Pass godt på, det tar 1-2 minutter til svoren “blåser” seg opp.
5. Lag grønnkålsalat: Visp sammen tahini, varmt vann, sesamolje, soyasaus, finhakket hvitløk og riseddik til en dressing. Smak til med salt og pepper.
6. Bland grønnkål og rødbetblader i en bolle, og tilsett et par spiseskjeer dressing. Bruk hendene og “masser” bladene til de blir myke og faller sammen, ca. 5 minutter. Sett bollen i kjøleskapet i ca. 20 minutter.
7. Tilsett ruccula, skivet rødløk og resten av dressingen i grønnkålsalaten rett før servering, og bland forsiktig med hendene. Smak til med salt og pepper.
Server skiver av saftig svinekam sammen med den spennende grønnkålsalaten.