Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Svineruller med sennepsdressing

Svineruller med sennepsdressing

Ingredienser

porsjoner

SENNEPSDRESSING:

  • 2 ss ravigottesaus
  • 2 ss grov sennep
  • 2 ss majones
  • 2 ss seterrømme
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts grovmalt pepper

Fyll:

  • 150 g bacon i små terninger
  • 16 stk. grovhakkede steinfrie dadler
  • 40 g grovhakkede
  • saften av 2 stk. klementin
  • 1 ss finhakket frisk salvie
  • 2 båter finhakket hvitløk
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 282 kcal
Fett 13 g
Protein 26 g
Karbohydrater 15 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Svineruller fylt med dadler, bacon og valnøtter er enkelt å få til og smaker nydelig. Med sennepsdressing med på laget har du en ypperlig juletapasrett som imponerer.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner

SENNEPSDRESSING:

  • 2 ss ravigottesaus
  • 2 ss grov sennep
  • 2 ss majones
  • 2 ss seterrømme
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts grovmalt pepper

Fyll:

  • 150 g bacon i små terninger
  • 16 stk. grovhakkede steinfrie dadler
  • 40 g grovhakkede
  • saften av 2 stk. klementin
  • 1 ss finhakket frisk salvie
  • 2 båter finhakket hvitløk
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 282 kcal
Fett 13 g
Protein 26 g
Karbohydrater 15 g

Slik gjør du

1. Forvarm stekeovn til 180 °C.

2. Bland ravigottesaus, grov sennep, majones og seterrømme i en bolle til dressingen. Smak til med salt og pepper. La sausen trekke smak i ca. 1 time før servering.

3. Skjær svin ytrefilet eller flatbiff i tynne skiver og bank dem lett ut.

4. Fres baconbiter sprøtt i en stekepanne. Ha det over i en bolle sammen med dadler, valnøtter, klementinsaft, finhakket salvie og hvitløk. Bland godt sammen. 

5. Fordel fyllet på kjøttskivene, rull dem sammen og fest endene med tannstikker.

6. Stek rullene i en stekepanne med smør til de har fått en fin gyllen farge rundt det hele. Legg dem over i en ildfast form og stek i stekeovn i ca. 15 minutter. La rullene hvile et par minutter. Ta ut tannstikkere og skjær rullene i skiver.

Server saftige svineruller med den deilige sennepsdressingen. 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB12 23.11.2024 08:55:21