Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Syltet gresskar med ingefær.jpg

Syltet gresskar

Ingredienser

1  porsjoner
  • 1 kg flaskegresskar
  • 4 dl eplecidereddik , (eller vanlig 7% eddik)
  • 750 g sukker
  • 40 g revet frisk ingefær
  • 15 stk. hel nellik
  • 10 stk. hel allehånde
  • 2 stk. hel kanel
  • 1 stk. laurbærblad
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 3271 kcal
Fett 2 g
Protein 13 g
Karbohydrater 785 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (10)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Syltet gresskar smaker nydelig som tilbehør til kjøttretter, og setter en pikant spiss på fiskesuppe. Tradisjonelt blir det laget med frisk ingefær som smakstilsetning, men alle slags aromatiske krydder smaker godt sammen med gresskaret.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

1  porsjoner
  • 1 kg flaskegresskar
  • 4 dl eplecidereddik , (eller vanlig 7% eddik)
  • 750 g sukker
  • 40 g revet frisk ingefær
  • 15 stk. hel nellik
  • 10 stk. hel allehånde
  • 2 stk. hel kanel
  • 1 stk. laurbærblad
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 3271 kcal
Fett 2 g
Protein 13 g
Karbohydrater 785 g

Slik gjør du

  1. Vask gresskar, del i to og skrap ut frøene. Skjær i store båter, skrell båtene og del dem i 1 x 1 cm store terninger.
  2. Kok opp eddik, sukker og krydder og legg i gresskarterninger. Kok til terningene er blanke og møre. Bruk en hullsleiv og ha terningene over i rene, varme og tørre glass.
  3. Kok laken videre ca. 15 minutter til den blir tyktflytende. Hell laken over gresskarterningene. Skru på lokk. La stå i romtemperatur over natten. Oppbevar glassene mørkt og kjølig. 
Ta deg tid til å plukke ut gresskarfrøene fra den trådete massen de ligger i. Skyll dem og legg dem i en gryte eller panne. Tilsett 2 dl vann og 2 ts salt og kok opp. La frøene småkoke i ca.10 minutter. Sil fra vannet og spre frøene utover et bakepapirkledd stekebrett. Drypp over litt olivenolje og sett brettet i stekeovn på 200 °C i 5-20 minutter, avhengig av størrelsen på frøene. Frøene er ferdige når de er vakkert gyllenbrune. Avkjøl på papiret, og bruk som snacks eller drysset over en salat.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Tre favoritter du kan sylte nå

Podcast-episode: Spis gresskar på Halloween

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB12 21.11.2024 15:39:01