Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Syltet gulrot og reddik

Syltet gulrot og reddik

Ingredienser

porsjoner
  • 6 stk. gulrot
  • 1 pk reddik
  • 2 stk. jalapeño (uten frø)
  • 0,25 potte hakket frisk dill , eventuelt annen frisk urt
  • 3 dl vann
  • 2 dl sukker
  • 1 dl eplecidereddik eller hvitvinseddik
  • 0,5 ts salt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 214 kcal
Fett 0 g
Protein 2 g
Karbohydrater 49 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Reddik og gulrot blir fargerikt og flott sammen, jalapeño bidrar med litt ekstra krutt, og til sammen blir de syltede grønnsakene et perfekt tilbehør til grillet fisk eller kjøtt. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 6 stk. gulrot
  • 1 pk reddik
  • 2 stk. jalapeño (uten frø)
  • 0,25 potte hakket frisk dill , eventuelt annen frisk urt
  • 3 dl vann
  • 2 dl sukker
  • 1 dl eplecidereddik eller hvitvinseddik
  • 0,5 ts salt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 214 kcal
Fett 0 g
Protein 2 g
Karbohydrater 49 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Erstatt gjerne dill med andre friske urter som koriander eller bladpersille.

Du kan oppbevare grønnsakene på et glass med lokk i kjøleskapet dersom du ikke spiser opp alt med en gang, eller lager en ekstra stor porsjon.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Tre favoritter du kan sylte nå

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB12 21.12.2024 15:00:00