Brødsmulesti
Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.
Syltet rødløk smaker nydelig som tilbehør til både kjøtt- og fiskeretter, på smørbrød og i salater, og er et must for den som vil ha et fristende og lekkert tilbehør til sommerens pølser.
Løken blir best om den får stå og utvikle smak en stund. Skal du oppbevare løken lenge, kan du fylle den på rene glass og helle på lake til det dekker. Skru på lokk og oppbevar kaldt. Løken er holdbar minst to uker i kjøleskap.
Lyst til å smaksette laken med annet enn svart pepper? Her har du noen gode forslag:
Chili i biter eller tynne skiverSitronskall, dill og pepperHvitløk, laurbærblad og pepperKorianderfrø og skiver av ingefærStjerneanis med pepper eller nellikLimeskall og rosépepper
... og du, har du lyst til å lage noe skikkelig gøy med syltelaken du får til overs i glasset? Lag syltet rødløk kaviar (skikkelig posh pølsetopping) med enkel molekylær gastronomi.
Ingen har kommentert enda. Bli den første!
For å skrive en kommentar må du være logget inn.