Hopp til hovedinnhold
matprat logo
T bone steak med béarnaise og pommes frites

T-bone steak med béarnaise og pommes frites

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 1 kg t-benstek eller Porterhouse
  • 1 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 2 ss nøytral olje
  • 2 ss smør
  • 2 båter hvitløk
  • 2 kvister frisk timian

Pommes frites:

  • 4 stk. bakepotet
  • 1 l frityrolje
  • 1 ts flaksalt

Béarnaisesaus:

  • 300 g smør
  • 1 dl tørr hvitvin
  • 0,5 dl hvitvinseddik
  • 1 stk. finhakket sjalottløk
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 3 ss vann
  • 2 ss hakket frisk estragon
  • 3 stk. eggeplomme
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • saft av 0,5 stk. sitron
  • 1 ss frisk kjørvel

Tilbehør:

  • 300 g aspargesbønner
  • 2 ss nøytral olje
  • saft og skall av 0,5 stk. sitron
  • 1 stk. finhakket sjalottløk
  • 0,25 ts kvernet pepper

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

T-benstek av storfe har et T-lignende bein med mørt kjøtt på begge sider; en del indrefilet og en del ytrefilet. Smaker kjempegodt sammen med pommes frites og béarnaise - en ordentlig biffklassiker.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 1 kg t-benstek eller Porterhouse
  • 1 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 2 ss nøytral olje
  • 2 ss smør
  • 2 båter hvitløk
  • 2 kvister frisk timian

Pommes frites:

  • 4 stk. bakepotet
  • 1 l frityrolje
  • 1 ts flaksalt

Béarnaisesaus:

  • 300 g smør
  • 1 dl tørr hvitvin
  • 0,5 dl hvitvinseddik
  • 1 stk. finhakket sjalottløk
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 3 ss vann
  • 2 ss hakket frisk estragon
  • 3 stk. eggeplomme
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • saft av 0,5 stk. sitron
  • 1 ss frisk kjørvel

Tilbehør:

  • 300 g aspargesbønner
  • 2 ss nøytral olje
  • saft og skall av 0,5 stk. sitron
  • 1 stk. finhakket sjalottløk
  • 0,25 ts kvernet pepper

Slik gjør du

T-benstek og Porterhouse blir brukt litt om hverandre. Porterhouse blir skåret av som de første skivene på t-bensteken, der indrefileten er størst. På den måten kan vi si at all Porterhouse er t-benstek, men ikke all t-benstek er Porterhouse.

trinn du kan merke av

Sausen kan holdes varm frem til servering ved å oppbevare den i et vannbad som holder ca. 60 °C. Husk at det ikke må bli for varmt. Da sprekker den.

Begynn med å steke på ytrefilet/fettsiden som er størst og trenger mest tid, og unngå å brune for lenge på indrefiletsiden. Det er for å få mest mulig jevn steking.

For å ha full kontroll over stekingen, anbefaler vi å bruke en kjernetemperaturmåler. Stikk den inn i indrefileten, som er en minste av de to delene, og stek til kjøttet har en kjernetemperatur på 55  °C. Da unngår du å oversteke deler av kjøttet.

Skjær kjøttet i tynne skiver, og server med en raus mengde pommes frites og béarnaisesaus. Topp gjerne med litt hakket bladpersille. 

T bone steak med béarnaise og pommes frites

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Hva ville vært ditt siste måltid?

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB14 03.01.2025 08:04:37