Brødsmulesti
T-benstek av storfe har et T-lignende bein med mørt kjøtt på begge sider; en del indrefilet og en del ytrefilet. Smaker kjempegodt sammen med pommes frites og béarnaise - en ordentlig biffklassiker.
T-benstek og Porterhouse blir brukt litt om hverandre. Porterhouse blir skåret av som de første skivene på t-bensteken, der indrefileten er størst. På den måten kan vi si at all Porterhouse er t-benstek, men ikke all t-benstek er Porterhouse.
Sausen kan holdes varm frem til servering ved å oppbevare den i et vannbad som holder ca. 60 °C. Husk at det ikke må bli for varmt. Da sprekker den.
Begynn med å steke på ytrefilet/fettsiden som er størst og trenger mest tid, og unngå å brune for lenge på indrefiletsiden. Det er for å få mest mulig jevn steking.
For å ha full kontroll over stekingen, anbefaler vi å bruke en kjernetemperaturmåler. Stikk den inn i indrefileten, som er en minste av de to delene, og stek til kjøttet har en kjernetemperatur på 55 °C. Da unngår du å oversteke deler av kjøttet.
Skjær kjøttet i tynne skiver, og server med en raus mengde pommes frites og béarnaisesaus. Topp gjerne med litt hakket bladpersille.
Ingen har kommentert enda. Bli den første!
For å skrive en kommentar må du være logget inn.