Hopp til hovedinnhold
matprat logo
T bone steak med cowboysaus

T-bone steak med cowboysaus

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 1 kg t-benstek eller Porterhouse
  • 1 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 2 ss nøytral olje
  • 2 ss smør
  • 2 båter hvitløk
  • 2 kvister frisk timian
  • 1 ss frisk gressløk til topping

Pommes frites:

  • 4 stk. bakepotet
  • 1 l frityrolje
  • 1 ts flaksalt

Cowboysaus:

  • 2 stk. sjalottløk
  • 2 båter hvitløk
  • 20 g bladpersille
  • 1 ss finsnittet frisk gressløk
  • 250 g smør
  • 1 ss dijonsennep
  • 1 ss paprikapulver
  • 1 ts chiliflakes (gochugaru)
  • 2 ss kremfløte
  • 2 ss sitronsaft

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

T-benstek av storfe har et T-lignende bein med mørt kjøtt på begge sider; en del indrefilet og en del ytrefilet. Server med pommes frites og trendsausen 'Cowboy sauce' for en skikkelig digg biffmiddag! 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 1 kg t-benstek eller Porterhouse
  • 1 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 2 ss nøytral olje
  • 2 ss smør
  • 2 båter hvitløk
  • 2 kvister frisk timian
  • 1 ss frisk gressløk til topping

Pommes frites:

  • 4 stk. bakepotet
  • 1 l frityrolje
  • 1 ts flaksalt

Cowboysaus:

  • 2 stk. sjalottløk
  • 2 båter hvitløk
  • 20 g bladpersille
  • 1 ss finsnittet frisk gressløk
  • 250 g smør
  • 1 ss dijonsennep
  • 1 ss paprikapulver
  • 1 ts chiliflakes (gochugaru)
  • 2 ss kremfløte
  • 2 ss sitronsaft

Slik gjør du

T-benstek og Porterhouse blir brukt litt om hverandre. Porterhouse blir skåret av som de første skivene på t-bensteken, der indrefileten er størst. På den måten kan vi si at all Porterhouse er t-benstek, men ikke all t-benstek er Porterhouse.

trinn du kan merke av

Begynn med å steke på ytrefilet/fettsiden som er størst og trenger mest tid, og unngå å brune for lenge på indrefiletsiden. Det er for å få mest mulig jevn steking.

For å ha full kontroll over stekingen, anbefaler vi å bruke en kjernetemperaturmåler. Stikk den inn i indrefileten, som er en minste av de to delene, og stek til kjøttet har en kjernetemperatur på 55 °C. Da unngår du å oversteke deler av kjøttet.

Hvis sausen sprekker kan du tilsette en spiseskje med fløte.

Skjær kjøttet i tynne skiver, og server med en raus mengde pommes frites og cowboysaus. Topp  med litt finhakket gressløk, og server!

T bone steak med cowboysaus

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB15 26.12.2024 16:40:59