Brødsmulesti
T-benstek av storfe har et T-lignende bein med mørt kjøtt på begge sider; en del indrefilet og en del ytrefilet. Server med pommes frites og trendsausen 'Cowboy sauce' for en skikkelig digg biffmiddag!
T-benstek og Porterhouse blir brukt litt om hverandre. Porterhouse blir skåret av som de første skivene på t-bensteken, der indrefileten er størst. På den måten kan vi si at all Porterhouse er t-benstek, men ikke all t-benstek er Porterhouse.
Begynn med å steke på ytrefilet/fettsiden som er størst og trenger mest tid, og unngå å brune for lenge på indrefiletsiden. Det er for å få mest mulig jevn steking.
For å ha full kontroll over stekingen, anbefaler vi å bruke en kjernetemperaturmåler. Stikk den inn i indrefileten, som er en minste av de to delene, og stek til kjøttet har en kjernetemperatur på 55 °C. Da unngår du å oversteke deler av kjøttet.
Hvis sausen sprekker kan du tilsette en spiseskje med fløte.
Skjær kjøttet i tynne skiver, og server med en raus mengde pommes frites og cowboysaus. Topp med litt finhakket gressløk, og server!
Ingen har kommentert enda. Bli den første!
For å skrive en kommentar må du være logget inn.