Hopp til hovedinnhold
matprat logo
T bone steak med tilbehør

T-bone steak med tilbehør

Ingredienser

8  porsjoner
  • 1 g t-benstek
  • 1 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 2 ss nøytral olje
  • 2 ss smør
  • 2 båter hvitløk
  • 2 kvister frisk timian

Bakt potet:

  • 6 stk. bakepotet

Urtesmør:

  • 100 g romtemperert smør
  • 2 ss frisk timian eller andre urter
  • 1 ss sitronsaft

Ovnsbakt blomkål:

  • 1 stk. blomkål
  • 1 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 2 ss smeltet smør

Blomkålpuré:

  • 2 stk. blomkål
  • 2 ss smør
  • 2 dl kremfløte eller matfløte
  • 1 ss sukker
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Rosenkål med aprikos:

  • 80 g tørket aprikos
  • 2 stk. sjalottløk
  • 600 g rosenkål
  • 1 ss smør
  • 2 ss vann

Nøttesmør:

  • 4 ss smør
  • 2 ss hakkede hasselnøtter

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

T-bone steak av storfe er biffen som imponerer, særlig når den serveres med godt tilbehør! Her får du bakt potet med urtesmør, stekt rosenkål, ovnsbakt blomkål med puré og nøttesmør. Velg noe, eller gå for alt - perfekt for sharing når du har gjester.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

8  porsjoner
  • 1 g t-benstek
  • 1 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 2 ss nøytral olje
  • 2 ss smør
  • 2 båter hvitløk
  • 2 kvister frisk timian

Bakt potet:

  • 6 stk. bakepotet

Urtesmør:

  • 100 g romtemperert smør
  • 2 ss frisk timian eller andre urter
  • 1 ss sitronsaft

Ovnsbakt blomkål:

  • 1 stk. blomkål
  • 1 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 2 ss smeltet smør

Blomkålpuré:

  • 2 stk. blomkål
  • 2 ss smør
  • 2 dl kremfløte eller matfløte
  • 1 ss sukker
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Rosenkål med aprikos:

  • 80 g tørket aprikos
  • 2 stk. sjalottløk
  • 600 g rosenkål
  • 1 ss smør
  • 2 ss vann

Nøttesmør:

  • 4 ss smør
  • 2 ss hakkede hasselnøtter

Slik gjør du

Varierer gjerne tilbehøret etter hvor mange som skal spise, og lag mer av det som er mest populært. Perfekt å servere som en sharing meny til gjester i julen.

trinn du kan merke av

Begynn med å steke på ytrefilet/fettsiden som er størst og trenger mest tid, og unngå å brune for lenge på indrefiletsiden. Det er for å få mest mulig jevn steking.

For å ha full kontroll over stekingen, anbefaler vi å bruke en kjernetemperaturmåler. Stikk den inn i indrefileten, som er en minste av de to delene, og stek til kjøttet har en kjernetemperatur på 55 °C. Da unngår du å oversteke deler av kjøttet.

Her kan du legge til retter, eller trekke fra, etter hva dere liker, og hvor mange det er til bords. Smaker kjempegodt med en god rødvinssaus til, eller en saus med julesmak. T bone steak med tilbehør

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB11 26.12.2024 19:09:22