Hopp til hovedinnhold
matprat logo
THAI MOO SATAY - svinesatay med peanøttsaus og salat

THAI MOO SATAY - svinesatay med peanøttsaus og salat

Ingredienser

porsjoner

Marinade:

  • 2 ss rød curry paste
  • 2 ss soyaolje
  • 2 dl kokosmelk
  • 1 ts salt
  • 1 ss sukker

Peanøttsaus:

  • 2 dl kokosmelk
  • 1 ss rød curry paste
  • 1 ss sukker - gjerne palmesukker
  • 1 ss tamarindsaus eller litt limesaft
  • 2 ss grovt peanøttsmør
  • 1 ss hakkede peanøtter til topping

Salatdressing:

  • 0,5 dl riseddik
  • ca. 1 dl sukker
  • 1 ts salt

Salat:

  • 1 stk. agurk i tynne staver
  • 2 stk. rød chili i lange skiver
  • 2 stk. sjalottløk i tynne skiver
  • 65 g frisk spinat
  • 3 ss frisk koriander

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Svinekjøtt er mye brukt i thailandsk matlaging, og det milde, magre svinekjøttet smaker nydelig sammen med kraftige og spennende smakene i det thailandske kjøkkenet. Får du først smaken for dette er del lett å bli hekta!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Marinade:

  • 2 ss rød curry paste
  • 2 ss soyaolje
  • 2 dl kokosmelk
  • 1 ts salt
  • 1 ss sukker

Peanøttsaus:

  • 2 dl kokosmelk
  • 1 ss rød curry paste
  • 1 ss sukker - gjerne palmesukker
  • 1 ss tamarindsaus eller litt limesaft
  • 2 ss grovt peanøttsmør
  • 1 ss hakkede peanøtter til topping

Salatdressing:

  • 0,5 dl riseddik
  • ca. 1 dl sukker
  • 1 ts salt

Salat:

  • 1 stk. agurk i tynne staver
  • 2 stk. rød chili i lange skiver
  • 2 stk. sjalottløk i tynne skiver
  • 65 g frisk spinat
  • 3 ss frisk koriander

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server med salat og peanøttsausen.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Hans Vassdal

    Bortsett fra kjøttet da, som er akkurat passe.

  • Hans Vassdal

    Fantastisk god oppskrift, men forholdet mellom ingrediensene og antall personer stemmer ikke i det hele tatt, vi er tre og endte opp med en liter peanøttsaus for mye, allt annet er også ganger opp med minst tre. Oppskriften er nok ukritisk oversatt fra en engelsk side så vidt jeg kan se, tviler på at noen fra matprat faktisk har prøvd å lage dette.

    • Ann-Christin Bru

      Hei Hans! Vi har testet ut denne oppskriften to ganger før, men vi kan teste den igjen når julen er overstått. Ser at det kan være litt mye saus i denne oppskriften. Jeg skal forhøre meg med de som har testet den ut. Mvh. Ann-Christin

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB11 14.03.2025 00:12:06 handleliste stengt