Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Tournedos med glaserte rotgrønnsaker

Tournedos med honningglaserte rotgrønnsaker

Ingredienser

porsjoner

Rødvinssaus:

  • 1 stk. sjalottløk
  • 1 ss nøytral olje
  • 2,5 dl rødvin
  • 2,5 dl oksekraft
  • 50 g usaltet smør
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper

Saltbakte småpoteter:

  • 500 g småpoteter
  • 2 dl grovt salt til steking

Honningglaserte rotgrønnsaker:

  • 4 stk. gulrot
  • 250 g sjalottløk
  • 2 stk. gulbete
  • 2 ss smør
  • 2 kvister frisk rosmarin
  • 2 ss honning
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 830 kcal
Fett 44 g
Protein 52 g
Karbohydrater 41 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Tournedos - en av de aller møreste delene av indrefileten. Ofte surret inn i bacon før steking, som gir ekstra mye smak og saftighet i kjøttet. Med søte, honningglaserte rotgrønnsaker, saltbakte småpoteter og rødvinssaus, har du er skikkelig digg biffmiddag foran deg!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Rødvinssaus:

  • 1 stk. sjalottløk
  • 1 ss nøytral olje
  • 2,5 dl rødvin
  • 2,5 dl oksekraft
  • 50 g usaltet smør
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper

Saltbakte småpoteter:

  • 500 g småpoteter
  • 2 dl grovt salt til steking

Honningglaserte rotgrønnsaker:

  • 4 stk. gulrot
  • 250 g sjalottløk
  • 2 stk. gulbete
  • 2 ss smør
  • 2 kvister frisk rosmarin
  • 2 ss honning
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 830 kcal
Fett 44 g
Protein 52 g
Karbohydrater 41 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Hvilken honning du skal velge i mat og bakst, avhenger av hvilket smaksbilde du ønsker deg. Lær mer om honning her!

Server tournedos med saltbakte poteter, honningglaserte rotgrønnsaker. Drypp over rødvinssaus, og topp det hele med friske urter!

Tournedos med glaserte rotgrønnsaker

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Hva er i sesong i Norge vinterstid?

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB12 21.11.2024 10:13:50