Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Tapasbrød med fenalår

Ingredienser

20  porsjoner
  • 5 dl hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • 2 ts sukker
  • ca. 2 dl vann
  • ca. 1 dl frityrolje
  • 0,5 stk. rødløk
  • 10 g frisk gressløk
  • 2 dl seterrømme
  • 150 g fenalår

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Tapasbrød med fenalår - dette er en ny favoritt! Lune pannestekte brød toppet med fyldig rømme, smaksrikt fenalår, rødløk og gressløk. Perfekt å servere som en del av et større tapasbord eller som en deilig liten forrett til festmiddagen.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

20  porsjoner
  • 5 dl hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • 2 ts sukker
  • ca. 2 dl vann
  • ca. 1 dl frityrolje
  • 0,5 stk. rødløk
  • 10 g frisk gressløk
  • 2 dl seterrømme
  • 150 g fenalår

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Du kan godt lage deigen dagen i forveien, eller tidligere på dagen. Dekk den til og oppbevar den i kjøleskapet. Det går også an å bruke en focacciadeig, hvis du allerede skal lage dette til festen.

Bruk helst en olje med lite smak, som mais-, raps- eller solsikkeolje til frityrsteking. Stikk en tresleiv oppi oljen. Bruser det rundt sleiven er oljen varm nok, er du usikker kan du teste med en deigbit.

Et lite pepperdryss setter prikken over i’en. Enjoy!

Tapasbrød med fenalår

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: 17. mai med norsk mat og drikke

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB14 21.11.2024 12:03:11