Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Tapenade

Tapenade

Ingredienser

porsjoner
  • 300 g kalamataoliven uten sten
  • 3 båter hvitløk
  • 2 ss kapers uten lake
  • 4 stk. ansjosfilet
  • 0,5 bunt bladpersille
  • 3 ss extra virgin olivenolje
  • 0,5 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 342 kcal
Fett 35 g
Protein 3 g
Karbohydrater 2 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Tapenade er en type grov olivenpuré med opprinnelse fra Provence i Frankrike. Den består blant annet av oliven, hvitløk, ansjos og bladpersille. Et helt perfekt element til tapasbordet, men også som tilbehør til grillmat.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 300 g kalamataoliven uten sten
  • 3 båter hvitløk
  • 2 ss kapers uten lake
  • 4 stk. ansjosfilet
  • 0,5 bunt bladpersille
  • 3 ss extra virgin olivenolje
  • 0,5 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 342 kcal
Fett 35 g
Protein 3 g
Karbohydrater 2 g

Slik gjør du

  1. Ha oliven, hvitløk, kapers, ansjosfilet og bladpersille i en hurtigmikser og kjør til det er finhakket. Spe med olivenolje mot slutten til du har fin konsistens. Krydre med pepper.

Server tapenade som en del av et tapasbord eller som tilbehør til grillmaten.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12109, server:MP-PRD-WEB15 18.11.2024 17:18:54