Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Tartar av avokado og kongekrabbe

Tartar av avokado og kongekrabbe

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g renset kjøtt av kongekrabbe
  • 1 ss rapsolje
  • 4 stk. avokado , renset og skåret i små terninger
  • 1 ss finhakket frisk gressløk
  • 2 ss finhakket frisk koriander
  • saften av 1 stk. lime

Soya-/ingefærdressing:

  • 0,5 dl eplecidereddik
  • 1 dl søt soyasaus (ketjap manis)
  • 2 ss honning
  • 2 ss revet frisk ingefær
  • 1 båt finhakket hvitløk

Pynt:

  • 1 pk frisk brønnkarse eller frisk koriander
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (6)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Denne forretten kan også lages med vanlig krabbe, reker, scampi eller hummer i stedet for kongekrabbe.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g renset kjøtt av kongekrabbe
  • 1 ss rapsolje
  • 4 stk. avokado , renset og skåret i små terninger
  • 1 ss finhakket frisk gressløk
  • 2 ss finhakket frisk koriander
  • saften av 1 stk. lime

Soya-/ingefærdressing:

  • 0,5 dl eplecidereddik
  • 1 dl søt soyasaus (ketjap manis)
  • 2 ss honning
  • 2 ss revet frisk ingefær
  • 1 båt finhakket hvitløk

Pynt:

  • 1 pk frisk brønnkarse eller frisk koriander
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!

 

 

 

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Gunnar Olving

    Hvis jeg bruker kroppen, hva tenker du da med hensyn til steking? Skjønner ikke helt oppskriften i det tilfellet…

    • Cecilie Maske

      Hei, Gunnar! Det er bare bein og klør fra kongekrabbe som er i handelen, ikke kroppen. Om du bruker vanlig krabbe, kan du godt bytte ut en del av klokjøttet med mat fra kroppen. Lykke til, hilsen Cecilie, MatPrat

  • Kristoffer Hanssen

    Skal kongekrabben kokes før den stekes?

    • Bjørn Tore Teigen

      Hei Kristoffer! Den behøver ikke å kokes da den får nok varmebehandling når den stekes på høy varme. Mvh Bjørn Tore i MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB12 14.03.2025 21:17:51 handleliste stengt