Hopp til hovedinnhold
matprat logo
STRESSTEST NYRETAPP HÅKON SOLBAKK

Tartar av nyretapp med soppemulsjon

Ingredienser

4  porsjoner
  • 500 g nyretapp
  • 1 stk. sjalottløk
  • 1 ss olivenolje
  • 0,25 boks karse
  • 8 stk. spiselige blomster

Soppemulsjon:

  • 50 g frisk sjampinjong
  • 50 g shiitake
  • 1 stk. jalapeño
  • 2 stk. egg
  • 3 dl nøytral olje
  • saft av 0,25 stk. sitron

Tomatbuljong

  • 300 g cherrytomat
  • 0,5 ss sukker
  • saft av 0,5 stk. sitron
  • 2 ss eplecidereddik
  • 2 ss olivenolje

Ramsløkolje

  • 1 dl nøytral olje
  • 100 g ramsløk

Syltet reddik

  • 8 stk. reddik
  • 1 dl hvitvinseddik
  • 1 dl sukker
  • 1 dl vann
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1205 kcal
Fett 103 g
Protein 35 g
Karbohydrater 33 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Nyretapp, butcher steak eller hanger steak - et en liten og "hemmelig" stykningsdel fra storfe som i smak og mørhet kan måle seg med entrecôte. Her er den brukt til en håndkuttet tartar, servert med soppemulsjon, tomatbuljong og syltede reddiker. Denne retten er laget av Håkon Solbakk, kandidat til tittelen Årets kokk 2023.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

4  porsjoner
  • 500 g nyretapp
  • 1 stk. sjalottløk
  • 1 ss olivenolje
  • 0,25 boks karse
  • 8 stk. spiselige blomster

Soppemulsjon:

  • 50 g frisk sjampinjong
  • 50 g shiitake
  • 1 stk. jalapeño
  • 2 stk. egg
  • 3 dl nøytral olje
  • saft av 0,25 stk. sitron

Tomatbuljong

  • 300 g cherrytomat
  • 0,5 ss sukker
  • saft av 0,5 stk. sitron
  • 2 ss eplecidereddik
  • 2 ss olivenolje

Ramsløkolje

  • 1 dl nøytral olje
  • 100 g ramsløk

Syltet reddik

  • 8 stk. reddik
  • 1 dl hvitvinseddik
  • 1 dl sukker
  • 1 dl vann
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1205 kcal
Fett 103 g
Protein 35 g
Karbohydrater 33 g

Slik gjør du

Matprat er stolt sponsor av Bocuse d´Or Norge. Fem kokker deltar i prestisjekonkurransen Årets Kokk. Kandidaten som vinner der, blir Norges kandidat til Bocuse d´Or Europa. Herfra kan veien gå videre til verdensmesterskapet i kokkekunst i Lyon året etter.

trinn du kan merke av

STRESSTEST NYRETAPP HÅKON SOLBAKK

Elsker du tartar, så bør du også ta en titt på oppskriftene på biff tartar og røff reinsdyrtartar.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Årets kokk briljerer med høyrygg

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12320, server:MP-PRD-WEB13 13.12.2024 22:06:54