Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
STRESSTEST NYRETAPP HÅKON SOLBAKK

Tartar av nyretapp med soppemulsjon

Ingredienser

4  porsjoner
  • 500 g nyretapp
  • 1 stk. sjalottløk
  • 1 ss olivenolje
  • 0,25 boks karse
  • 8 stk. spiselige blomster

Soppemulsjon:

  • 50 g frisk sjampinjong
  • 50 g shiitake
  • 1 stk. jalapeño
  • 2 stk. egg
  • 3 dl nøytral olje
  • saft av 0,25 stk. sitron

Tomatbuljong

  • 300 g cherrytomat
  • 0,5 ss sukker
  • saft av 0,5 stk. sitron
  • 2 ss eplecidereddik
  • 2 ss olivenolje

Ramsløkolje

  • 1 dl nøytral olje
  • 100 g ramsløk

Syltet reddik

  • 8 stk. reddik
  • 1 dl hvitvinseddik
  • 1 dl sukker
  • 1 dl vann
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Nyretapp, butcher steak eller hanger steak - et en liten og "hemmelig" stykningsdel fra storfe som i smak og mørhet kan måle seg med entrecôte. Her er den brukt til en håndkuttet tartar, servert med soppemulsjon, tomatbuljong og syltede reddiker. Denne retten er laget av Håkon Solbakk, kandidat til tittelen Årets kokk 2023.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

4  porsjoner
  • 500 g nyretapp
  • 1 stk. sjalottløk
  • 1 ss olivenolje
  • 0,25 boks karse
  • 8 stk. spiselige blomster

Soppemulsjon:

  • 50 g frisk sjampinjong
  • 50 g shiitake
  • 1 stk. jalapeño
  • 2 stk. egg
  • 3 dl nøytral olje
  • saft av 0,25 stk. sitron

Tomatbuljong

  • 300 g cherrytomat
  • 0,5 ss sukker
  • saft av 0,5 stk. sitron
  • 2 ss eplecidereddik
  • 2 ss olivenolje

Ramsløkolje

  • 1 dl nøytral olje
  • 100 g ramsløk

Syltet reddik

  • 8 stk. reddik
  • 1 dl hvitvinseddik
  • 1 dl sukker
  • 1 dl vann

Slik gjør du

Matprat er stolt sponsor av Bocuse d´Or Norge. Fem kokker deltar i prestisjekonkurransen Årets Kokk. Kandidaten som vinner der, blir Norges kandidat til Bocuse d´Or Europa. Herfra kan veien gå videre til verdensmesterskapet i kokkekunst i Lyon året etter.

trinn du kan merke av

STRESSTEST NYRETAPP HÅKON SOLBAKK

Elsker du tartar, så bør du også ta en titt på oppskriftene på biff tartar og røff reinsdyrtartar.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Årets kokk briljerer med høyrygg

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.10494, server:MP-PRD-WEB11 27.07.2024 14:29:03