Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
THAI MOO SATAY - svinesatay med peanøttsaus og salat

THAI MOO SATAY - svinesatay med peanøttsaus og salat

Ingredienser

porsjoner

Marinade:

Peanøttsaus:

  • 1 ss rød curry paste
  • 2 dl kokosmelk
  • 1 ss sukker - gjerne palmesukker
  • 2 ss grovt peanøttsmør
  • 1 ss hakkede peanøtter
  • 1 ss tamarindsaus eller litt limesaft

Salatdressing:

  • 0,5 dl riseddik
  • ca. 1 dl sukker
  • 1 ts salt

Salat:

  • 1 stk. agurk i tynne staver
  • 2 stk. rød chili i lange skiver
  • 3 ss frisk koriander
  • 2 stk. sjalottløk i tynne skiver
  • 0,5 stk. isbergsalat
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Svinekjøtt er mye brukt i thailandsk matlaging, og det milde, magre svinekjøttet smaker nydelig sammen med kraftige og spennende smakene i det thailandske kjøkkenet. Får du først smaken for dette er del lett å bli hekta!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Marinade:

Peanøttsaus:

  • 1 ss rød curry paste
  • 2 dl kokosmelk
  • 1 ss sukker - gjerne palmesukker
  • 2 ss grovt peanøttsmør
  • 1 ss hakkede peanøtter
  • 1 ss tamarindsaus eller litt limesaft

Salatdressing:

  • 0,5 dl riseddik
  • ca. 1 dl sukker
  • 1 ts salt

Salat:

  • 1 stk. agurk i tynne staver
  • 2 stk. rød chili i lange skiver
  • 3 ss frisk koriander
  • 2 stk. sjalottløk i tynne skiver
  • 0,5 stk. isbergsalat

Slik gjør du

  1. Bland sammen alle ingrediensene til marinaden og la kjøttet marinere i 2-3 timer. Tre kjøttet på trespyd.
  2. Lag peanøttsausen ved å koke kokosmelk og curry paste i 10 minutter før du tilsetter sukker og tamarindsaus. Trekk kjelen til side.
  3. Rør inn peanøttsmør og kok opp og la det småkoke i et par minutter.
  4. Lag salatdressingen lages ved å helle eddik i en gryte sammen med sukker og salt. Kok i 10-15 minutter til dressingen har en tykk konsistens. Avkjøl dressingen og hell den over salaten ved servering.
  5. Grill eller stek kjøttet i 1-2 minutter på begge sider i panne med olje.

Server med salat og peanøttsausen.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9981, server:MP-PRD-WEB11 16.07.2024 13:02:13