Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Thailandsk oksehalesuppe

Thailandsk oksehalesuppe

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg oksehale
  • 2 ss nøytral olje
  • 1 stk. hakket løk
  • 5 båter hakket hvitløk
  • 3 stk. rød chili med frø, hakket
  • 1 stk. sitrongress
  • saft av 1 stk. lime
  • saft av 1 stk. sitron
  • 1,5 ss sukker
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • 3 ss tomatpuré
  • 1,5 l kjøttbuljong (utblandet) eller kjøttkraft
  • 1 stk. rød paprika i strimler
  • 1 stk. grønn squash i strimler
  • 20 g frisk ingefær
  • 2 ss hakket, frisk koriander
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (5)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ikke noe varmer så godt som en god suppe. Denne er proppfull av spennende smak. Den tar litt tid å lage, men den som venter på noe godt venter ikke forgjeves.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg oksehale
  • 2 ss nøytral olje
  • 1 stk. hakket løk
  • 5 båter hakket hvitløk
  • 3 stk. rød chili med frø, hakket
  • 1 stk. sitrongress
  • saft av 1 stk. lime
  • saft av 1 stk. sitron
  • 1,5 ss sukker
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • 3 ss tomatpuré
  • 1,5 l kjøttbuljong (utblandet) eller kjøttkraft
  • 1 stk. rød paprika i strimler
  • 1 stk. grønn squash i strimler
  • 20 g frisk ingefær
  • 2 ss hakket, frisk koriander
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Suppen skal være litt "skarp" og sterk. Er den for sterk, kan du tilsette 1 dl  kokosmelk for å runde av smaken.

Vi har også en god thaisuppe med kylling som du bør prøve.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB14 02.04.2025 22:59:48 handleliste stengt