Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Thailandsk oksehalesuppe

Thailandsk oksehalesuppe

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg oksehale
  • 2 ss nøytral olje
  • 1 stk. hakket løk
  • 5 båter hakket hvitløk
  • 3 stk. rød chili med frø, hakket
  • saft av 1 stk. sitron
  • saft av 1 stk. lime
  • 1,5 ss sukker
  • 1 stk. sitrongress
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • 3 ss tomatpuré
  • 1,5 l kjøttbuljong (utblandet) eller kjøttkraft
  • 20 g frisk ingefær
  • 1 stk. grønn squash i strimler
  • 1 stk. rød paprika i strimler
  • 2 ss hakket, frisk koriander
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 785 kcal
Fett 61 g
Protein 36 g
Karbohydrater 17 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (5)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ikke noe varmer så godt som en god suppe. Denne er proppfull av spennende smak. Den tar litt tid å lage, men den som venter på noe godt venter ikke forgjeves.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg oksehale
  • 2 ss nøytral olje
  • 1 stk. hakket løk
  • 5 båter hakket hvitløk
  • 3 stk. rød chili med frø, hakket
  • saft av 1 stk. sitron
  • saft av 1 stk. lime
  • 1,5 ss sukker
  • 1 stk. sitrongress
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • 3 ss tomatpuré
  • 1,5 l kjøttbuljong (utblandet) eller kjøttkraft
  • 20 g frisk ingefær
  • 1 stk. grønn squash i strimler
  • 1 stk. rød paprika i strimler
  • 2 ss hakket, frisk koriander
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 785 kcal
Fett 61 g
Protein 36 g
Karbohydrater 17 g

Slik gjør du

  1. Varm oljen i en stekepanne eller gryte, brun oksehalene godt. Ta dem opp av gryta.
  2. Fres løk, hvitløk og chili i oljen uten at det blir brunt. Knus sitrongresset medskaftet på en kniv eller liknende og ha det i suppa sammen med lime-, sitronsaft, sukker, hakkede tomater, tomatpuré og buljong/kraft.
  3. Legg oksehalene tilbake i gryta og la det hele småkoke i ca. 3 timer, til kjøttet er mørt og løsner fra bena.
  4. Ta beina ut av kraften, kjøl dem litt ned og sett kraften til side så lenge. Skjær eller plukk kjøttet av beina. Ta limebladene/sitrongresset ut av kraften.
  5. Ha så kjøttet tilbake i suppa. Tilsett paprika, squash og galangalrot/ingefær. La suppen småkoke i 15-20 minutter.
  6. Like før servering tilsettes 2 ss hakket koriander.

Suppen skal være litt "skarp" og sterk. Er den for sterk, kan du tilsette 1 dl (per 4 porsjoner) kokosmelk for å runde av smaken.

Vi har også en god thaisuppe med kylling som du bør prøve.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB12 21.11.2024 14:53:18