Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Thanksgiving-kalkun med løk- og selleristuffing

Thanksgiving-kalkun med løk- og selleristuffing

Ingredienser

8  porsjoner

Løk- og selleristuffing:

  • 2 stk. grovhakket løk
  • 4 stilker grovhakket stilkselleri (stangselleri)
  • 300 g frisk sjampinjong
  • 1 stk. loff i terninger
  • 250 g smør
  • 1 bunt hakket bladpersille
  • 4 ss hakket frisk basilikum eller litt tørket
  • 4 ss hakket frisk salvie eller litt tørket
  • 2 ss paprikapulver
  • 1 ts revet muskatnøtt
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper

Søtpoteter:

  • 3 stk. søtpotet
  • 200 g smør
  • 1,25 dl brunt sukker
  • ca. 0,5 dl vann (evt. litt mer)

Hjemmelaget potetmos:

  • ca. 15 stk. potet
  • 100 g smør
  • ca. 2 dl matfløte , evt. melk eller kremfløte
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Tranebærsaus:

  • 0,75 dl vann
  • 5 dl tranebær
  • 200 g sukker
  • skall av 1 stk. appelsin

Fløtesaus:

  • 1,5 l kalkunkraft (laget på innmatposen i kalkunen)
  • 1,5 dl hvetemel
  • 2 dl kremfløte
  • 1 ts soyasaus
  • 0,5 pose pepper
  • 4 dråper sukkerkulør
  • ca. 2 ss portvinsgelé / ripsgelé
  • eller 2 ts dijonsennep
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 2102 kcal
Fett 112 g
Protein 153 g
Karbohydrater 112 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Her er oppskrift på alt du trenger til Thanksgiving-kalkunen; stuffing, søtpoteter, potetmos, tranebærsaus og fløtesaus. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

8  porsjoner

Løk- og selleristuffing:

  • 2 stk. grovhakket løk
  • 4 stilker grovhakket stilkselleri (stangselleri)
  • 300 g frisk sjampinjong
  • 1 stk. loff i terninger
  • 250 g smør
  • 1 bunt hakket bladpersille
  • 4 ss hakket frisk basilikum eller litt tørket
  • 4 ss hakket frisk salvie eller litt tørket
  • 2 ss paprikapulver
  • 1 ts revet muskatnøtt
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper

Søtpoteter:

  • 3 stk. søtpotet
  • 200 g smør
  • 1,25 dl brunt sukker
  • ca. 0,5 dl vann (evt. litt mer)

Hjemmelaget potetmos:

  • ca. 15 stk. potet
  • 100 g smør
  • ca. 2 dl matfløte , evt. melk eller kremfløte
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Tranebærsaus:

  • 0,75 dl vann
  • 5 dl tranebær
  • 200 g sukker
  • skall av 1 stk. appelsin

Fløtesaus:

  • 1,5 l kalkunkraft (laget på innmatposen i kalkunen)
  • 1,5 dl hvetemel
  • 2 dl kremfløte
  • 1 ts soyasaus
  • 0,5 pose pepper
  • 4 dråper sukkerkulør
  • ca. 2 ss portvinsgelé / ripsgelé
  • eller 2 ts dijonsennep
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 2102 kcal
Fett 112 g
Protein 153 g
Karbohydrater 112 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Øs flere ganger over kalkunen i løpet av steketiden med kraften som danner seg i langpannen. Stikk en spiss kniv inn ved lårfestet. Kommer det ut klar kraft er kalkunen ferdig. La kalkunen ’’hvile’’ 15-20 minutter før den skjæres opp.

Pynt for eksempel fatet med bladpersille, fiken, sharonfrukt, små paprika og papaya. Server kalkunen med søtpoteter, potetmos, kokte gulrøtter, tranebærsaus og fløtesaus.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB12 21.12.2024 16:38:31