Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Timianpoteter

Timianpoteter

Ingredienser

porsjoner
  • 12 stk. mandelpotet eller andre små gourmetpoteter
  • 12 skiver spekeskinke
  • 0,5 potte frisk timian
  • 2 ss smør
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 233 kcal
Fett 9 g
Protein 11 g
Karbohydrater 26 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

De norske mandelpotetene egner seg godt til å bli servert på litt mer avansert vis enn bare kokt. Med timian i kokevannet, spekeskinke og en kvikk tur innom stekepannen, har du en lekker liten tapasrett.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 12 stk. mandelpotet eller andre små gourmetpoteter
  • 12 skiver spekeskinke
  • 0,5 potte frisk timian
  • 2 ss smør
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 233 kcal
Fett 9 g
Protein 11 g
Karbohydrater 26 g

Slik gjør du

  1. Velg små, jevnstore poteter.
  2. Kok potetene møre med 6-7 kvister timian i vannet. Hell av kokevannet og la potetene dampe seg tørre. Dette kan godt gjøres i god tid før servering.
  3. Legg noen timiankvister på hver potet og rull en skive spekeskinke rundt. Fest med en tannpirker. 
  4. Varm en stekepanne og smelt smøret. Legg i potetene når det bruser godt og brun dem raskt på alle sider. Skinken skal bare få en lett gyllen farge.
Du kan godt bruke bacon istedenfor skinke. Da trenger potetene lenger steketid.

Vi har flere gode tips til småretter du kan servere til sommertapasen.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB12 21.11.2024 13:21:38