Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Toast med pinnekjøtt og hoisinsaus

Toast med pinnekjøtt og hoisinsaus

Ingredienser

porsjoner
  • 100 g renset og plukket pinnekjøtt
  • 4 ss hoisinsaus
  • 1 ss lys soyasaus (kan utelates)
  • 1 ss finkuttet frisk gressløk
  • 4 skiver brød
  • 1 ss smør
  • 100 g finsnittet hodekål
  • 0,5 ss ristede sesamfrø
  • 0,25 stk. appelsin
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 345 kcal
Fett 14 g
Protein 13 g
Karbohydrater 40 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (1)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Har du litt pinnekjøtt igjen etter julemiddagen er dette en knallgod liten rett som passer som forrett eller en liten koserett. Vi har brukt skiver av små rundstykker som toast, men her kan hva slags godt brød i tynne skiver brukes.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 100 g renset og plukket pinnekjøtt
  • 4 ss hoisinsaus
  • 1 ss lys soyasaus (kan utelates)
  • 1 ss finkuttet frisk gressløk
  • 4 skiver brød
  • 1 ss smør
  • 100 g finsnittet hodekål
  • 0,5 ss ristede sesamfrø
  • 0,25 stk. appelsin
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 345 kcal
Fett 14 g
Protein 13 g
Karbohydrater 40 g

Slik gjør du

1. Bland renset og plukket pinnekjøtt sammen med hoisinsaus i en liten kjele. Varm forsiktig opp. Smak på kjøttet, og tilsett litt soyasaus etter ønske. Pass på at det ikke blir for salt. Dryss over hakket gressløk.

2. Stek brød gyllent på begge sider i litt smør. Fordel kål og pinnekjøtt på toasten. Dryss over sesamfrø og pynt med appelsin.

Server varm eller lun.

Hvis du vil, kan du bytte ut appelsin med klementin.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB12 21.11.2024 13:00:23