Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Tomahawk med béarnaise og pommes frites

Tomahawk med béarnaise og pommes frites

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 1 kg tomahawk (côte de boeuf)
  • 1 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 2 ss nøytral olje
  • 2 ss smør
  • 2 båter hvitløk
  • 2 kvister frisk timian

Pommes frites:

  • 4 stk. bakepotet
  • 1 l frityrolje
  • 1 ts flaksalt

Béarnaisesaus:

  • 300 g smør
  • 1 dl tørr hvitvin
  • 0,5 dl hvitvinseddik
  • 1 stk. finhakket sjalottløk
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 3 ss vann
  • 2 ss hakket frisk estragon
  • 3 stk. eggeplomme
  • saft av 0,5 stk. sitron
  • 1 ss frisk kjørvel

Tilbehør:

  • 300 g aspargesbønner
  • 2 ss nøytral olje
  • saft og skall av 0,5 stk. sitron
  • 1 stk. finhakket sjalottløk
  • 0,25 ts kvernet pepper

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Tomahawk med béarnaise og pommes frites er biffmiddagen med stor B! Tomahawk steak, eller côte de boeuf, er det samme stykket som entrecôte med noe av brystbenet på. Server til venner, eller imponer på date night.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 1 kg tomahawk (côte de boeuf)
  • 1 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 2 ss nøytral olje
  • 2 ss smør
  • 2 båter hvitløk
  • 2 kvister frisk timian

Pommes frites:

  • 4 stk. bakepotet
  • 1 l frityrolje
  • 1 ts flaksalt

Béarnaisesaus:

  • 300 g smør
  • 1 dl tørr hvitvin
  • 0,5 dl hvitvinseddik
  • 1 stk. finhakket sjalottløk
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 3 ss vann
  • 2 ss hakket frisk estragon
  • 3 stk. eggeplomme
  • saft av 0,5 stk. sitron
  • 1 ss frisk kjørvel

Tilbehør:

  • 300 g aspargesbønner
  • 2 ss nøytral olje
  • saft og skall av 0,5 stk. sitron
  • 1 stk. finhakket sjalottløk
  • 0,25 ts kvernet pepper

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Sausen kan holdes varm frem til servering ved å oppbevare den i et vannbad som holder ca. 60 °C. Husk at det ikke må bli for varmt. Da sprekker den.

Skjær tomahawk i skiver, og server med en god porsjon pommes frites og en raus mengde saus. 

Tomahawk med béarnaise og pommes frites

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB11 26.12.2024 14:57:21