Hopp til hovedinnhold
matprat logo
TOMAT- OG MOZZARELLASALAT

Tomat- og mozzarellasalat

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. tomat
  • 2 stk. mozzarella ost
  • 0,5 stk. rødløk
  • 0,5 ts nykvernet pepper
  • eventuelt 0,5 potte frisk basilikum til pynt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 221 kcal
Fett 15 g
Protein 18 g
Karbohydrater 3 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Caprese - en klassisk italiensk salat med tomat og mozzarella! Perfekt som antipasto, altså forrett, men kan også serveres som tilbehør til stekt eller grillet kjøtt.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. tomat
  • 2 stk. mozzarella ost
  • 0,5 stk. rødløk
  • 0,5 ts nykvernet pepper
  • eventuelt 0,5 potte frisk basilikum til pynt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 221 kcal
Fett 15 g
Protein 18 g
Karbohydrater 3 g

Slik gjør du

1. Skjær tomat i skiver og anrett på et fat.

2. Riv osten i mindre biter og legg over på fatet. 

3. Finhakk rødløk og dryss over tomatsalaten. Krydre med grovmalt pepper. Drypp eventuelt over litt god olivenolje og pynt eventuelt med frisk basilikun før servering. 

Server som tilbehør til grillmat eller sammen med godt brød. 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Episode 24 - Feriefavoritter fra Middelhavet

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB14 21.11.2024 12:00:05